Protingi vaikai labiau linksta į alkoholizmą  (25)

Tyrimai parodė sąryšį su aukštu vaiko IQ ir suaugusio žmogaus polinkiu į alkoholį, kuris kai kuriais atvejais veda į alkoholizmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tėvai žino, kad „lengviausi“ vaikai, kurie suaugę ko gero pasirinks numatomą, patogų gyvenimo būdą – yra šiek tiek aukštesnio, nei vidutinis intelektas, lygio – nei per protingi, nei per kvaili.

Dauguma tėvų didžiuotųsi savo atžala, išgirdę, kad jų vaikas turi aukštesnį IQ, nei jo bendraamžiai; tačiau jie net nepagalvotų, kad aukštas intelekto koeficientas sulaukus dešimties gali būti sietinas su polinkiu į gėrimus, o kartais – net su alkoholizmu.

Šis sąryšis dar ryškesnis tarp moterų, negu tarp vyrų. Daktaro G. Davido Batty ir jo kolegų atliktas tyrimas palygino 8170 Didžiosios Britanijos 10 metų amžiaus vaikų IQ rezultatų su jų alkoholio vartojimo duomenimis, jiems sulaukus trisdešimties.

Nors dauguma protingų vaikų užaugę geria kaip ir dauguma – saikingai ir protingai, alkoholizmo pavojus išauga iki 1,38 karto moterims ir 1,17 karto vyrams.

Didžiosios Britanijos statistika rodo, kad 6 procentai moterų ir 8 procentai vyrų turi bėdų, susijusių su alkoholiu. Stebėtina tai, kad alkoholizmo atvejų mažėja, nors su alkoholiu susijusių hospitalizacijų kiekis auga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (25)