Rusija kitąmet planuoja dar daugiau kosminių misijų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Otto 2009-01-02 20:38
O tamsta gal pasidairyk į savo kaimynus mieste ir primesk procentaliai, kiek girtaujančių, tada tą procentą apskaičiuok kaime, o tada, lygindamas baaisiai nustebsi. Kalbėti reikia atsakingai, o ne pasiduoti mitų, kurie kažkam naudingi, įtakai.
Dvigubas nulis 2009-01-03 01:17
Ne aš pasiūliau Indiją kaip pavyzdį, tad siūlyčiau ne man adresuot priekaištus dėl jos. Bet ale ir protas žmonių.. Taip, varom į gatves! Nusiausim porą parduotuvių, pasiimsim po porą TV, juk čia nieko blogo. Man kaip tik naujo PC reikėtų. Tai vat. Nepamirškit ir man datos pasakyt tikslios, ir aš prisidėsiu nusiaubt parduotuvių. Ai, nors rimtai, čia juk mes šitaip prieš valdžią protestuosim. Nors tiek to, šitaip Graikijoj ir Prancūzijoj buvo, tai ir čia galima! Taip patiko lietuviams gyvent į skolą, taip patiko, bet kažkodėl nesusimastė, kad ATEITY reiks atidirbt už tai. Dar džiaukimės, kad tokią valdžią gavom, kuri galvoja ką daryt, kad nebūtų devalvuotas litas. O tie patys, kurie nuvarė mus į šią krizę, būtų tik dar labiau pasistengę dėl lito devalvavimo. Ot tada jau būtų mums linksma. Dirbi dirbi, gauni 1500LT, o pasižiūri, kad už 1500LT gali nusipirkt nebent benzinui iki darbo savaitei Nuvarė žmogus į Maskvą, dar kokį Sankt Peterburgą, kur įprastinio ruso nepamatysi, tai po to ir rėkia, kad kaip ten gerai gyvenas Siūlyčiau ir mažesniuose miestuose apsilankyt. Hm, tikrai, kodėl gi ant JAV nieks nepyksta? Gal dėl to, kad ji NEŽUDO savų žurnalistų, nors ir jie aktyviai reiškiasi prieš jos politiką? Gal dėl to, kad ji NEVAIKO demonstracijų, tokių kaip PETA, ar dar kokių žaliųjų? Gal dėl to, kad ne ji buvo "trumpam" OKUPAVUS rytų Europą? atsimerkit, žmonės.
SG 2009-01-03 15:38
Na taip, JAV tikrai NELINDO į Vietnamo karą, JAV tikrai NESUKĖLĖ karo Irake dėl to, kad "pasaulį gelbėjo dėl atominės bombos", manai JAV pirma puolė gelbėt Kuveito per Persijos įlankos karą dėl geros širdies? Cha, nejuokink! JAV grėsė baisi ekonominė krizė, kuro kainos kilo velniškai greit. Ir to negalima pavadint agresyvia užsienio politika? O galų gale, ar pati JAV nebuvo pastatyta ant išskerstų indėnų kaulų?
Dvigubas nulis 2009-01-03 23:24
kad ir ką darytų JAV, bet ji tai daro atvirai. Ji nedraudžia stebėjimų, ko nepasakysi apie Rusiją. Vien iš to galima suprast, kas kuo yra. Tarkim, kad JAV puolė dėl sau reikalingos naudos į visus tavo paminėtuosius įvykius, bet ar ji turėjo priežastis ten lįst? TAIP. Dar ir kokias. Kad ir tavo paminėtasis Irakas. Buvo žudomi ne šimtai, ne tūkstančiai. Buvo jau Amerika patvarkiusi tas arabų valstybes, nuvertė, ką reikėjo. Tikėjosi, kad patys susitvarkys, išsirinks kokią reikia valdžią. Bet nė velnio. Dar aršesni Artimieji rytai pasidarė. Tai antrą kart tvarkyt viską reik. O Rusija? Rusai puolė Gruziją su pretekstu, jog ten "diskriminuojami" rusai nu klausykit, ar jūs visiškai akli, ar čia ne vien ir aš matau VISIŠKĄ absurdą? O kur rusai apsilanko, ten gero nelauk. Juk ir nusiaubė visą užimtą teritoriją. Tikriausiai, kad iš gerų norų šitaip. Anksčiau neapykanta JAV buvo jaučiama tik iš Europos prezidentų pusės, bet dabar ta nesąmonė ir į eilinius žmonės persikėlė. Valstybių vadovams nepatinka (-ko), kad JAV per didelę galia turi po I, II PK, bet jau ne vien jiems, kaip matau. Jei NATO nebūtų, kurios priešaky yra JAV, tai nemanau, kad ilgai gyventume prie mūsų "gerojo" kaimyno. Nors ir taip abejoju, ar neatsibos kartais Amerikai gelbėt vis tą Europą, kuri net savame žemyne nesusitvarko. Gėda. O galų gale, argi JAV nebuvo statyta europiečių?
SG 2009-01-04 00:52
Nebijok, gyventume ir prie mūsų kaimynų, tiesiog būtume nuėję kitu keliu, kai kam blogesniu, kai kam geresniu. Ir ką padarė JAV įsiveržusi į Iraką? Ką po galais?! Huseiną pakabino? Sustabdė žudynes? Kas buvo prieš 2003 m. tas vyksta ir toliau. JAV nieko nepakeitė į gerąją, visiškai nieko, o dar pablogino. Jei prieš tai ten skerdėsi tarpusavyje, tai po "gelbėtojo" JAV įsiveržimo toliau skerdžiasi tarpusavyje, tiesiog dar prisidėjo tai, kad atsirado baisi neapykanta prieš Europiečius ir vakarų žmones. Aišku ji ir seniau buvo, tiesiog po įsiveržimo dar pagilėjo. Ką, gal Bušas manė, kad pakabins Huseiną, susirinks talibai, numes šone automatus ir karas baigsis? Nereikia būt proto bokštu, kad suprastum, kad tai tik paaštrino padėtį. Kokia dar valdžią patys išsirinks? Ten visi sukišti JAV statytiniai ant kurių beje žmonėms nusišvilpt. Niekam nepaslaptis, kad JAV įsiveržė dėl naftos. Juk ir Afrikoj pilna valstybėlių kariaujančių, kur žmonės kenčia, deja Amerikai "neapsimoka" jų gelbėt, nes yra neturtingos. Beje, teko girdėt, kad sužvėrėję JAV kariai elgiasi kitaip, nei skelbia JAV propaganda. O jei jau kalbi apie Gruzijos karą, tai pasakysiu tiek, kad kare teisiųjų nebūna. Gruzija užpuolė Pietų Osetija, kurioje labai didelė dalis gyventojų turi Rusijos pilietybę. Nieko keisto, kad Rusija davė atsakomą smūgį. Kita vertus Gruzija irgi turėjo kažką daryt. Juk Pietų Osetija galima sakyt jos dalis. Jei dabar Žeimaitija sugalvotų nuo Lietuvos atsiskirt, tai nemanau, kad sėdėtų vyriausybė rankas sudėjusi. Na žodžiu, neverta ten gilintis į tą konfliktą, nes nauja diskusija tik užimtų kelis puslapius.
Dvigubas nulis 2009-01-04 01:59
Man atrodo, kad suklydai. Gal norėjai parašyt ? Nors tada kokie ten ir kaimynai būtų.. juk sava šalis, kaip kadaise. Matyt, tu buvai prie tų gerųjų, kuriems duonos nereikėdavo laukt visą dieną eilėse, kad taip patiko pas juos. Afrika nėra nusiteikusi prieš JAV, ko nepasakysi apie arabų šalis. O kad Huseinas kažką sumąstys Vakarams - garantuota. Taip, iš šimtatūkstantinės armijos nėra ko norėt, kad kažkas nesąmones daro. Bet kai porą tūkstančių atkeliauja "gelbėt" savųjų ir visi tuo pačiu pasisvečiuoja, tai jau tikrai smagu. Buvo kalba apie karus, kuriuose dalyvavo JAV, tai labai aršiai jau puolei ją. O kur Rusija įsivėlus, tai "kare nėra teisiųjų". Argi pačiam nejuokinga iš savo žodžių? Įsikūrė ten visi turintys pažinčių rusai, pradėjo savo tvarką daryt, tai Gruzija nieko ir neliko. Savoj žemėj dar kažkas kitas pradės savo taisykles įvest, to dar betrūko. O kaip savo tautiečiams nepadės Rusija, juk kitaip ir negali būt. Gruzija turi, berods, 3 naftotiekius. Mažiausiai du buvo sugadinti karo metu. Ai, nors čia tikriausiai viso labo "atsitiktinumas". Gruzija buvo provokuojama jau ne vieną kartą, bet ant šito pasimovė. Nieko, bent įrodė, kokie visgi durni yra europiečiai. Gelbėt Gruziją turėjo JAV, nors kaiminystėj ir Prancūzija, ir Vokietija. Bet kai visa Vakarų Europa yra papirkta dujotiekiu, tai ir tyli. Tik UK kažką bandė sakyt prieš, kadangi ant Rusų jiems nusišvilpt. Iš mano pusės OT baigtas, o kiti mieli tautiečiai gali dar reikštis. Oi, ne vien tautiečiai. Po to už tokius dalykus dar Rusija atkeliaus gelbėt saviškių, kad jie ignoruojami, engiami, ir t.t.
mazeika 2009-01-04 02:16
SG- o kaip ivertintum somali?, taip pat deimantu kasyklas afrijoje? taip pat kas suteikinejo pietu osetam rusijos pilietybe?
SG 2009-01-04 02:30
Na kiek rusai yra kariavę, tai paprastai tokiuose karuose kai puldavo juos, karas vykdavo kaimyninėj valstybėj ar panašiai, o amerikonai siunčia savo lėktuvus į kitą pusę pasaulio, kažkur į dykumas ar džiungles neva gelbėdami kažką su kuo neturi nė menkiausio ryšio. Skirtumas yra. Kol JAV nesikišo, testovėjo "neapykantos pamatai", kai JAV pradėjo kištis, atsirado ir visas "bokštas". Būtent JAV svetimoj žemėj ir įvedinėja savas taisykles. Deja Huseinas jau nieko nebesumastys Vakarams, nes Vakarai pasirūpino, kad Huseinas baigtų gyvenimą ant virvės kabodamas. Na taip, naftotiekiai neatsitiktinai buvo sunaikinti, juk per karą nebombarduosi viešųjų tualetų, naikinami svarbūs objektai. O kad Europa po Rusijos padu, tai sutinku. Jei Rusija užsuktų kranelius, įdomu kaip būtų toliau. Paprasčiausiai Rusija turi daug didesnę svarbą Europai nei tokia valstybėlė kaip Gruzija ir nėra ko per daug kaltint europiečių, kad parodė tik mandagų pasipiktinimą. JAV gelbėjo Gruziją? Įvedė karines pajėgas? Hmm... Čia jau ne retorinis klausimas, nes tikrai šito negirdėjau. Na pasidomėsiu dėl šito, ar JAV siuntė kareivius, ar ne. Gerai, su šiuo komentaru aš irgi baigsiu OT. Ech, taip jau gavosi, kad vienu metu su mazeika parašėm komentarus, tai editinsiu. Su Somaliu buvo taip: ten žuvo jau ne šimtai ar tūkstančiai, o šimtai tūkstančių civilių. JAV galima sakyt buvo priversti ir neturėjo kitos išeities kaip tik kištis. Jei nebūtų įsikišus, būtų paprasčiausiai nušvilpta viso pasaulio. Kaip tau laikraščių straipsniai: "Kol galingieji vartosi taukuose, pašonėj žūsta šimtai tūkstančių?". Kita vertus aš nesakau, kad jau ten nebuvo reikalingas įsikišimas, nes jo tikrai reikėjo. Na ir aišku sena kaip pasaulis priežastis (aišku ir Rusija taip elgiasi), tai rodyt pasauliui kokie esam įtakingi ir galingi. O apie kokias deimantų kasyklas kalbi? Jei apie Kongo, tai aš būtent tą ir sakiau, JAV kišasi ten, kur jiems naudinga. Juk tai DEIMANTŲ kasyklos ne kokio smėlio. Na, o apie pilietybių dalinimą tai nieko nei pridursi, nei atimsi. Išdalino visiems ir vsio. Greičiausiai tam, kad vėliau turėtų pretekstą gint savo piliečius, bet jau kaip sakiau, dėl to karo abi kaltos pusės buvo. Dar vienas edit. Kolkas faktai sako ką kitą. Matyt, kad Europai labiau rūpi Rusija, nei Rusijai Europa. Europiečiai nepuolė gelbėt Gruzijos, tik jau kaip sakiau parodė nedidelį pasipiktinimą. Tuo tarpu Rusijai atrodo nusišvilpt, Ukraina liks be dujų, ar ne.
mazeika 2009-01-04 02:34
amm... aisku JAV ne is altruistisku paskatu daro.. ir Europa labiau rusam reikalinga nei rusai europai... karo metais net elektros nebuvo;) butu krize, taciau kas rusam be pajamu butu? atlyginimai ir panasiai... europieciai isgyventu is valios o rusam jos nebeliko
vIliTo 2009-01-04 13:30
Patingėjau kiekvieną žodį ar sakinį cituot, tad kas ką pasakė, gausit susirast patys. Iš anksto atleiskit Kodėl visi tiek optimistiškai nusiteikę dėl Rusijos socialinės padėties? Nejaugi Jūs tokie akli ir nematot, nesuprantat kokia ten iš tikrųjų padėtis? Nesimokėt istorijos? Kaip manot, ką lengviau valdyt: protingus, mokslo ragavusius žmones, kurie supranta, kad Rusija ne visatos centras ar nusigėrusius kaimo „gyvulius“, kuriem ant visko nusispjaut, nes jiems svarbiausias uždavinys - išgyventi iki rytojaus? Alakanais ir neapsišvietusiais žmonėmis manipuliuot lengva, kaip jau kažkas minėjo. Prisiminkim Baltijos šalių okupaciją ir bandymus nutautinti Lietuvą. Vos ne veltui buvo brukamas alkoholis (tačiau atsirado toks žmogelis, vadinamas Valančiumi ir sugebėjo padėtį pataisyti. Įsteigė blaivybės brolijas... Didžiuojuosi juo, nes jis buvo žemaitis, kaip ir aš pats...), tremiami inteligentai, apsišvietę žmones, kurie suprato, kad tai neteisinga, kad susivienyjus įmanoma įveikti ranką, kuri tave maitina (šiuo atveju, ne tiek maitina, kiek verčia badauti). Manot nesugebėtų Rusija pagerint padėties tarp savo tautiečių? Manau sugebėtų, bet turtingiesiems iš to naudos maža būtų... Pradėtų maištaut, rėkaut - tektų vel visus „gesint“. Sakysit, „a kodėl tenai toj Maskvoj ar Sankt Peterburge taip gražu? Kodėl ten vienas iš gražiausių Europos miestų?". Ogi todėl, kad ten vien oligarchai ir tegyvena, pinigėlių jie turi „devyniems gyvenimams“... Nepamirškim, kad Rusija - ne vien Maskva, Sant Peterburgas ir pora kitų didmiesčių(kitų pavyzdžių dabar tiesiog nesugavojų ). Tai DIDŽIAUSIA šalis pasaulyje. Jos teritorija milžiniška. Žmonės gyvena ne vien mieste. Kaimuose padėtis kritiška. Skurdas, badas, nedarbas... Tad kodėl neinvestavus į žmones, į savo tautos žmonių švietimą ir skurdo mažinimą, vietoj visatos tyrinėjimo ar dar kito apsurdiško š? Kodėl nepalieka to, tam, kas turi lėšų tokiai veiklai? Ir vėl gi įsikiša šovinizmas. „Mano tauta geriausia, mes pasaulio valdovai, apie mus sukasi Saulė.“ Nemato nieko žemiau, savo aukštai iškeltos išpampusios nosies... Manau rusai nėra tokie kvaili, kaip mes juos laikome. Jie viską kuo puikiausiai supranta. Turi strategiją, turi tikslą ir jo laikosi (galėtų lietuviai iš to pasimokyt, bet čia atskira biblija...). O bandyt juos „atverst“ būtų Sizifo darbas... Pereikim prie JAV. Apie karus neužsiminsiu, tik pritarsiu anksčiau rašiusiems, kurie teigė, jog Amerika kišasi vien dėl naudos sau. Taip, sutinku. Kas liečia kosmoso tyrinėjimą ir kitas panašaus pobūdžio veiklas, nemanau, kad Amerika neturėtų to tęsti. Jiems tai puikiai sekasi, lėšų turi, amerikiečių gyvenimo lygis, kiek girdėjau, vienas iš aukščiausių (nežinau, kiek ši informacija teisinga). Žmonės laimingi, pavalgę... Kitaip sakant, ir vilkai sotūs ir avelės sveikos(ir piemeniui amžiną atilsį ). Atrodo, viską išdėsčiau. Apibendrinimui, mažiau kritikuokim kaimynus(suprantu, kad tai sunku, visgi mes - lietuviai), daugiau dirbkim Tėvynės naudai. Būkim patriotais, vienykimės. Nes tikrai didelius darbus galim padaryti tik būdami drauge.
Nightbringer 2009-01-04 22:37
Na jūsų geri komentarai, bet visai ne vietoje... Kuo čia Jav politika dėta? Susikurkite forume tema, duokite linką ir nerašinėkite čia, nes nusibosta skaityti ilgus komentarius kurie pasakoja visai ką kitą...
vIliTo 2009-01-05 01:28
Jeigu šis komentaras buvo adresuotas man - atsiprašau už nukrypimą. Tiesiog mėginau atsakyti į skaitytojų klausimus. Kitavertus, apie Ameriką surezgiau vos keletą sakinukų.
Nightbringer 2009-01-05 13:47
Pagirinde turėjau kitus asmenis... O kažin ar išgalės rusija susitvarkyti kai kaip krenta dujų it naftos kainos?
Anonymous 2009-01-07 21:21
As nesuprantu kas jus per zmones, kuo jums tie rusai ir ta rusija uzkliuna, girtauja ten zmones? Tegul girtauja ar jus kaso, pasizekit kas lietuvoj daros pats kaime gyvenu tai tikrai matau kazkur 70% visu zmoniu geriantys vieni daugiau kiti maziau, vieni sidra alu kiti ta is langu ploviklio bet faktas kad musu liaudis prasigerusi juodai. Nustokit jus ant tu rusu sike vienakart. Okupavo mus tai okupavo, siandieniniai rusai del to juk nekalti? Kai rusai uzvare gruzams tai pasaulio pabaiga, as nieko nesakau blogai pasielge, bet koks buvo smerkimas, dabar ka izraelis geriausias JAV draugas su gaza daro? Ko dabar tie azubaliai tyli kai susisike, gerai gerai nes ten amerikonu draugai. Negaliu kas cia per propeleriu salis blemba, nu nebutu marijos zeme
Otto 2009-01-07 21:36
Ne tiek jau daug Lietuvoje yra tų rusiškų kaimų, bet pats davei pavyzdį, kas ten vyksta. Neabejoju, kad nujauti ir kas apie Ignaliną, ir pačiame mieste.. Bet daugelyje Lietuvos kaimų girtaujančių yra gerokai mažiau, negu miestuose, ko nepasakyčiau apie Rusiją. Tik tiek, kad tai didžiulė valstybė, tai dar lieka pakankamai ir blaivių smegenų. Beje, toks klausimas; Ar į jūsų kaimą atsikėlę rusai iš lietuvių gerti išmoko?
Nightbringer 2009-01-08 20:34
Na žiūrint, kokias blaivas smegenis turi omenyje? Rusijos valdžia privaršravo juos propoganda ir jiems gerai.