Žuvų atmintis gali išlaikyti kelių mėnesių prisiminimus  (6)

Izraelio mokslininkai dar kartą paneigė paplitusį mitą, kad žuvų atmintis tesiekia vos kelias sekundes: jie nustatė, kad žuvys gali atsiminti tai, kas įvyko prieš 5 mėnesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau kiek anksčiau šį mitą sugriovė 15 metų amžiaus Rory Stokes'as, Australijos Mokslo ir Matematikos mokyklos studentas, įrodęs, jog auksinės žuvelės prisimena ne mažiau kaip šešių dienų praieties įvykius.

Dabartinio tyrimo metu Techniono technologijos instituto Haifoje mokslininkai eksperimentavo su tvenkiniuose auginamomis jaunomis žuvimis, siekdami, kad jos įsimintų tam tikrą garsą, pranešantį apie maitinimo pradžią - eksperimento idėja labai panaši į Rory Stokes'o. Po mėnesį trukusių „treniruočių“ žuvys buvo paleistos į laisvę, rašo „The Telegraph“.

Po penkių mėnesių tyrėjai pakartojo žuvims įprastą garsą ir nustatė, kad suaugusios žuvys jį vis dar atsimena – jos susirinko „papietauti“. Pasak mokslininkų, eksperimentas įrodė, kad žuvų atmintis siekia mažiausiai 5 mėnesius.

Tokia išvada, pasak specialistų, atskleis naujas žuvivaisos ūkių galimybes: žuvis bus galima auginti natūralioje aplinkoje, nenaudojant aptvarų ir neteršiant aplinkos. „Išmokytos“ žuvelės galės būti paleistos bręsti į laisvę, o po kelių mėnesių jas bus galima susigrąžinti naudojant specifinius garsus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: