Pokyčiai, kurie pakeis viską

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-01-07 19:40
Visu pirma zmonijai reikia mazinti zmoniu skaiciu
Anonymous 2009-01-07 19:48
per daug optimizmo
Anonymous 2009-01-07 19:52
Kodel mes turetume isnykti kaip ir kokiunors gyvunu rusys.....Juk gyvunai isnyksta daugiause del to kad zmones daro kazka geriasnio sau. Tai wa, kodel mes isnyktume jai viska darome kad butu geriau mums....
Anonymous 2009-01-07 19:53
Įdomios įžvalgos. Nemanau, kad pernelyg optimistiškos, per savo žinomą įstoriją žmonės visą laiką (na su pertraukomis) judėjo į priekį. Kita vertus, masės per visą tą laiką praktiškai nepasikeitė, todėl tikiuosi, kad atsiras žmonių, kurie pradės aiškintis kaip šią civilizaciją ne tik palaikyti protingų ir darbčių išlaikoma ir maitinama minia, bet ir daugumą jos individų padaryti naudingų ne tik sau, bet ir visai visuomenei.
kiesza 2009-01-07 20:06
nieko nera amzino visatos mastais mes esame visai nereiksmingi musu egzistavimas netruka ne maziausios sekundes dalies vienas gimsta kitas mirsta galiausiai mirsta visi o kitoje galaktikos vietoje kartojasi tas pats tik kitokiu pavidalu... todel reikia gyventi ir dziaugtis bet ta suprasti labai sunku.
Nightbringer 2009-01-07 20:31
Na, labausiau tikėtina: mes patys susinaikinsim arba mus sunaikins... Na bet kalta valdžia, mano manymu reikėtų Lietuvos valdžą priversti primti griežtus neturtybės įžadus, kad padaugėtų žmonių kurie nori dirbti, o ne pasipelnyti. Ir taip, primti nekekviena... O svarbiausia informuoti pilkają masę. Nes dabar ji tiesiog daro nesamones. Na po truputį reikia kelti ir bendra IQ. O tai turi būti valdžios reikalas finansuoti tokius projektus. Svarbu, kad žmonės ''neužkibtų'' ant antro Hitlerio...
Pumper 2009-01-07 20:50
Pirmi trys turi neblogus pavyzdžius: - Žmonių rūšies evoliucija: Deus Ex - Radijo telepatija: Taip pat Deus Ex - Smurto pabaiga: Serenity/Firefly (baigėsi ne taip, kaip norėjo).
mhm 2009-01-07 20:51
"perimame tiesioginę daugelio rūšių, įskaitant mūsų pačių, evoliucijos kontrolę... " O gal tas evoliucijos kontrolės perėmimas ir yra normali evoliucija.
Anonymous 2009-01-07 22:03
keletas dalyku pakeistu viska 1.siuksliu efektyvus ir greitas suskaidymas i Mendelejevo lenteles elementus, 2.nanotechnologiju prieinamumas kasdienej veikloj panaudojant tuos suskaidytus is pirmo punkto elementus 3. kiekvienas gyventojas turetu atskira enegijos istekli (nesvarbu saules vejo ar dar kokia nors...) tuomet butu galima kalbet apie nauja civilizacija,kuriai materialios problemos mazai rupetu....
Anonymous 2009-01-07 23:05
Manau viska pakeistu vienas isradimas - laiko masina. Tada zmones prades keisti praeiti, dar labiau susiks ateiti, ir bus viskas ok
Anonymous 2009-01-07 23:11
Manau pirmiausiai turime atsakyti sau koks yra žmonijos evoliucijos tikslas. Juk išvažiavę su automobiliu žinome kur ir ko važiuojame. Bent jau kuria kryptimi judame ar turėtume judėti dvasine, materialine ar dar kažkas naujo.
Anonymous 2009-01-07 23:44
pritariu 3 mintims iskyrus ta del smurta,nes jei kas sugebes zmogu pakeist kad jis nebejaus pagiezas ir nesugebes pakelt rankas pries kita tai pasibaigs tuom kad kas nors visus issaudys o like sakyt gal susitarkim ir paskutine mintis kazkuom netiksli.kas del zmogaus evoliucijas ir minciu skaityma tai dar po 100metu jau turbut turesim pilnas technologijas tokiems pasikeitimams.
JAULER 2009-01-08 00:24
minčių skaitymui tikrai neprireiks 100 metų. jau dabar žmonės minimalia sugebai perskaityti mintis, tai gana greitai turėtų būti ištobulinta visa tai. Technologijos.lt nemažai straipsnių apie tai buvo. Kas dėl evoliucijos "krypties" manau tai turėtų būti tarsi kokia visko superpozicija. T.y. visos tos šakos evoliucionuoja ir plėtojasi. iš esmės dabar po truputį tai ir pradeda vykti. Pvz, vieni labai tik Dievu ir visom dvasinėm gerovėm, kiti mano, kad materializmas svarbu (tik kažkodėl dvasiški žmonės žiauriai žemina materialistus.). Taigi, plėtojasi ir materializmas ir dvasiškumas. Dėl laiko mašinos, tai užtektų turėti galimybę parsiųsti šiek tiek informacijos iš ateities, ir mes iš esmės būtume visagaliai. Pvz kompiuterių pajėgumai būtų begaliniai, tereiktų iš ateities "atsiųsti" rezultatą, ir čia jį parodyti, nebeliktų jokių skaičiavimų. Svarbu tik patiem savęs nesunaikinti, ir tada ateitis bus tikrai įdomi.
algisle 2009-01-08 06:31
Visi žymiausi žmonijos protai (techniniai mokslininkai, filosofai, psichologai) jau gerus 50.000 metų sprendžia klausimą - kokia žmogaus gyvenimo Ir ar iš viso jie ką nors pakeis? O gal pakeis tik į blogą pusę, įneš papildomų nesusipratimų.
algisle 2009-01-08 06:35
atsitiktinumas (RND) pamėtėjo šią citatą man į puslapį iš portalo "sandėlio"?
algisle 2009-01-08 06:38
Išeitų, kad žmonės pastoviai apiplėšinėja patys save.
Anonymous 2009-01-08 10:27
to JAULER, visagaliais mes niekada netapsim, ir jeigu nusiustume ten tuos skaiciavimus, kas is to? Sakysim, kad ir Einsteinas, pamates stigu, ar brauno, kokia ten jie naudoja teorija, tai jauciu nusokto nuo proto, suzinojes, kas dabar yra israsta. Nusiusk Hitlerui, ar jo mokslininkam, siuolaikinio naikintuvo duomenys ir brezinius, tai jie juos ismes, nes turbut nepatiketu, kad kas gali lekti greiciau uz garsa... Isvada butu tokia, kad tik ateities zmones nelabai gali padet praeities zmonem, gali tik jiem pakenkt, kad ir sakysim visai nenoredami atnest kokia mirtina jiems liga, kuri mums nera visai pavojinga.
Anonymous 2009-01-08 11:01
Manau, kad žmogus nekaltas, kalta aplinka ... Jei rimtai, tai visi nesusipratimai su laimę ir nelaimę slypi mumyse, o ne išorėje. Kiek mes netobulintume išorinį pasaulį, kol kas šiai dienai visų mūsų laukianti "šviesi" ateitis, tai fizinė degradacija ir silpnaprotystė . Va kur šuo pakastas. Vidinis instinktyvus nerimas dėl gresiančios senatvės ir mirties neleis žmogui jaustis laimingu iki pat mirties, po mirties iš karto tampama laimingais, anot biblijos, aišku jei šiame gyvenime pakankamai prisikentėjai . Bet jei pasiskaitytume "Tibeto mirusiųjų knygą" tai ir ten po mirties jokios didelės laimės nežada. Visa problema kodėl žmonės nelaimingi, tai žmogaus mąstymo struktūra. Vienintelis būdas tapti laimingesniu, tai realus savęs tobulinimas. Jei fizinio kūno tobulinti iki begalybės mes negalime, tai laivinti protą ir sąmone mes turime dideles galimybes. Intelektas, pas daugelį, išlavintas daugiau nei reikia... Va tam, kad žmogus bent vidumi galėtu tobulėti, kažkada ir buvo atrasta joga, magija, išmintis... Dar viena versija Kastanedos: Kai Kastaneda kalbėjosi su savo mokytoju, indėnu magu Don Chuanu, tas jam pasakė, kad prieš dešimt tūkstančių metų didžiausias magijos atradimas buvo tai, kad magai pastebėjo, jog žmonija yra okupuota kitos energetinės gyvybės formos "... ir taip kaip žmonės laiko sau paukštynus, fermas maistui, taip ir energetinė gyvybės forma vadinama "grobuonimis" augina sau žmones ir maitinasi žmonių energetika..." Okupacijos esmė, gebėjimas infiltruoti kvailas mintis žmogui, per jas žmogus pradeda jaustis neramus, nelaimingas, piktas ir bereikalingai pradeda eikvoti savo energija, kurią grobuonis ir pasimaitina. Taip jau atsitiko, kad po ranka man pakliuvo paskutinė 10 knygos dalis Kastanedos kur ir rašoma apie grobuonis. Tada pagalvojau, "nu kokias čia jis nesamones rašinėja, visai su protu susipyko. Tuojau aš jį perkasiu ir tą progą perskaičiau visas likusias Kastanedos knygas. Kaip ne keista, aš Don Chuano mokyme neradau jokių prieštaravimu. Kas galėtu paneigti, kad taip nėra? Ir dar toks pastebėjimas, kadangi pokalbiai Kastanedos su Don Chuanu vyko, kažkur apie 1968 metus, o Kastaneda buvo diplomuotas antropologas, tai jis labai ginčyjosi su magu, kad žmonės į Amerikos žemyną persikėlė tik prieš 9000 metų ir jokių 10000 metų magų atradimų negali būti. Tokia tuo metu buvo mokslo nuomonė. Ir tik apie 1990 metus vis tik buvo atrasta, kad žmogus amerikos žemyne jau apie 30 tūkstančiu metų. Ir trečia versija: Kai Indų išminčiaus paklausė, kas yra laimė, tai jis atsakė: Laimė, tai laiko tarpas tarp dviejų nelaimių, pakilkit aukščiau laimės ir nelaimės ir jus pajusite palaimą. Visos nelaimės musyse
Anonymous 2009-01-08 12:59
Žmogaus gyvenimo prasmė pažinti SAVE ir tas jau buvo aišku prieš 50000 metų, bet tik vienetai tą suprato ir pasiekė. Vidinis žmogaus pasaulis tolygus išoriniam pasauliui. Kiek pažinai savęs, tiek atradai ir išorinio pasaulio.
JAULER 2009-01-08 13:54
Truputį netaip nori naudoti tokią galimybę. Jeigu kam nors ir siųstum, tai reiktų siųsti tik SAU. pavyzdžiui iš ateities aš gaunu saulės baterijų, kurių N.K. 100%, brėžinius, tada praėjus kiek laiko pasidarau brėžinių kopijas ir vieną išsiunčiu sau tam praeities "aš". na ir telieka baterijas pasigamint ir pardavinėt elektrą. Jeigu galima siuntinėti ir daiktus, ne tik informaciją, tai tada išvis iš niekur galima gauti bet ko, taip pat ta informacija irgi atsiranda iš niekur, todėl arba laiko mašina neįmanoma, arba ją pasidarę mes būtume visagaliais. Na o gyvenimo prasmė turbūt tėra gerai nugyventi savo gyvenimą, nes nieko daugiau ten nelabai gali būti, nebent prisigalvotume abstraktybių ar šiaip kokių nors nepaaiškinamų ar neįmanomų dalykų. Be to, jeigu kas ir surastų kokią nors kitokią gyvenimo prasmę, tai suradimas ją iš emės sunaikintų.