Kinija 2015 m. turės nuosavą GPS  (17)

Kinija nusprendė sekti Europos Sąjungos ir Rusijos pavyzdžiu – Pekinas pranešė kursiantis nuosavą, nuo JAV GPS nepriklausomą palydovinės navigacijos sistemą, praneša „Techradar.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos naujienų agentūros „Xinxua“ teigimu, Kinijos vyriausybė planuoja atnaujinti ir išplėsti dabartinę „Baidou“ regioninę palydovinės navigacijos sistemą, susidedančią iš 5 palydovų grupės. Iškėlus į orbitą 30 navigacijos palydovų, „kiniškas GPS“ aprėps viso pasaulio teritoriją.

Kinijos korporacijos „China Aerospace Science and Technology“ astronautikos programos direktorius Zhang Xiaojinas pareiškė, kad naujoji sistema išvaduos iš priklausomybės nuo užsienio šalių.

Būsimoji Kinijos palydovinės navigacijos sistema preliminariai pavadinta COMPASS. Iki šiol Kinijoje, kaip ir kitose pasaulio šalyse, naudojamasi GPS paslaugomis, kurios teoriškai bet kuriuo metu ir be išankstinio perspėjimo gali būti nutrauktos Pentagono nurodymu. Europos Sąjunga, siekdama išvengti tokios priklausomybės, kuria itin tikslią „Galileo“ palydovinės navigacijos sistemą, kuri turėtų pradėti veikti 2013 m. Rusija šiais metais planuoja iškelti į orbitą visus likusius iš būsimų 24 GLONASS palydovinės navigacijos sistemos palydovų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: