Italijos astronomas-rekordininkas atrado dar vieną kometą  (3)

Kai sekasi, tai sekasi. Andrea Boattini, italų astronomas pernai sumušė 150 metų senumo Italijos rekordą pagal surastų naujų kometų skaičių per metus – jis jų iš viso pastebėjo 7. Na ir ką jūs manote – dar nė neįsibėgėjus naujiems metams, Boattini pareiškė suradęs dar vieną kometą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italas dirbdamas Arizonoje esančioje observatorijoje Mount Lemmon nesenai pastebėjo dar vieną neryškų dangaus kūną, kuris jam pasirodė besąs labai panašus į kometą. „Aš nebuvau tikras, jog tai kometa – objekto kontūrai buvo gana neryškūs“, - pasakoja Andrea Boattini.

Tačiau nuojauta astronomo neapgavo – paaiškėjo, jog tai tikrai kometa ir dar niekieno nepastebėta. Ji pakrikštyta C/2009 B1 vardu. Stebėjimo metu kometa judėjo link Andromedos žvaigždyno. Prie Žemės ji priartėja kas 17 metų.

Gal tokios istorijos ir nėra labai įdomios mokslo pažintine prasme, bet neabejotinai skatinančios astronomijos mėgėjus pačius žvilgčioti į naktinį dangų – o gal tikrai pasiseks pastebėti kažką, ko dar niekas nėra matęs. Na, o kad būtų lengviau ieškoti, galite naudotis vasario mėnesio „dangau kaleidoskopu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: