Mobiliųjų telefonų poveikis sveikatai vis dar neaiškus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2009-02-04 21:08
Tai visi tiria ir tiria taip ir neprieina vienos isvados: vieni rekia, kad ten vos ne radiacinio lygio, kiti- potencialias grėsmes žmonių sveikatai, tyrimas nepatvirtino, kad mobilieji telefonai yra žalingi.
Anonymous 2009-02-04 22:04
Čia ir visiškam durniui turi būt aišku, kad kenkia. Elektronika kenkia. Aš, pavyzdžiui, kai laikau telefoną prie ausies kol sujunginėja, tai ir paskausta, ir šiaip bjaurus jausmas apima. Prie galvos ir prie širdies šiukštu nelaikykit. Senai buvo žinoma, bet nenoriai skelbia.
Anonymous 2009-02-04 23:25
na man nesijaucia jokie simptomai blogi kai mobilu laikau rankose kai sneku ir taip toliau bet palaikau ta nuomone kad visgi kazkiek tai kenkia telefonai zmogui
Anonymous 2009-02-05 00:20
Pinigu gauna ir "nebekenkia". Kai nebesumoka, tada pradeda pastebet ilgalaikia sala. Tada vel gauna pinigu ir "nebekenkia" ;D
kionig 2009-02-05 00:45
Eikit kenkejai jus
mhm 2009-02-05 08:27
Tas paskaudimas, tai gal labiau placebo efektas. Bet kad iš tikro kenkia, tai aš tuo neabejoju. Biznis juk svarbiau už sveikatą. "mažai tikėtina" -> "tikėtina" -> "labai tikėtina" -> "oj. yra tiesioginis ryšys, bet jau per vėlu"
enzim 2009-02-05 09:23
Išvada: atsarga gėdos nedaro,saugiau dažniau laikyt išjungtą bei naudotis balso paštu. Nors nelabai patogu, bet jei apie sveikatą kiek nors galvoji, tai nuo tokio nepatogumo nepatrūksi.
kionig 2009-02-05 17:17
Ojoj kaip tie telefonai kenkia, jei ismirtu kasdien kokiu plepuniu po 10, tai nuostoliai pradetu eiti mob, rysio operatoriams 2x daugiau kenkia automobiliu ismetamosios dujos negu tie telefonai. Tipo dabar benzas besvinis ES, bet vistiek automobiliu duju nuodingesnes. O jei bijot tu telefonu tai meskit per langa ir apsivyniokit galvas aliuminio folija
mhm 2009-02-05 20:03
Nepastebėjai, kad čia straipsnis ne apie išmetamasias dujas? Į temą: Jei dabar nemiršta, tai dar nereiškia, kad tai neatsitiks ateity. Ne į temą: Siūlyčiau pabaigti mokyklą ir pradėti mąstyti savo galva, o ne rašinėti tuštybes ką mokykloj pasakė ir ko nepasakė.
Anonymous 2009-02-06 00:32
Mobilieji telefonai tikrai kenkia, ypac kai kalbi per juos ar seip per GPRS koki narsai. Ju skleidziamos bangos neigiamai veikia vidinius organus, tad geriau mobiliaku nelaikykite kiseneje, ant krutines, ir tos laisvu ranku sistemos irgi kenkia. Cia jau kazkas minejo, jog galima pajausti nemalonu jausma, laikant mobiluji prie galvos, sirdies ir kitu jautriu musu organu - visiskai sutinku su tuo. Ir seip seniai aisku, kad elektroniniai irenginiai kenkia zmogaus sveikatai (ypac tie, kurie spinduluoja nors ir maza radiacija ar kokias elektromagnetinias bangas) .
Nerkashis 2009-02-06 17:12
Na tarkim mano darbe yra atviroj skirstykloj tam tikrų vietų, kur buvimo laikas jose ribojamas. Aišku čia ne mobiliųjų skleidžiamos bangos. Tai elektromagnetiniai laukai. Matuojami kV į kv.m. Mobiliems berods matuojami voltai į kg..? Pasėkmės manau nuo mobilaus ir nuo aukštos įtampos laidų panašios. Tai jei darbe griežtai elektrosaugos ir eksploatacijos taisyklėse nrodomas buvimo laikas tose vietose, tai manau kad reiktų vengti ilgo pokalbio mobiliaku.
kionig 2009-02-07 14:25
Nu ok lauksim kada tai kazkam po kazkiek metu mob. tel iskeps smegenine Beje, idomu, kas ten sake, kad skambinant ir kvietimo metu laikant telefona prie ausies paskausta galva, idomu koki telefona naudoja tas zmogas ?
kionig 2009-02-07 15:18
Mobilus telefonas nesukuria tokio stiprumo el. magnetini lauka, kad pasekmes butu akivaizdzios. Mobiliems telefonams W/kg dar priklauso nuo kuno tankio ir to kuno ploto i kuri pataiko el. bangos. Kenkti tai kenkia, bet pvz pries kokius 5 metus telefonai vien plytgaliai buvo, ir juose siustuvai dar galingesni buvo nei dabar, taigi tuo laiku nemaciau kokio tai ypatingo straipsnio. Siaip reiktu kvietimo metu(skambinant kitam zmogui) telefono nelaikyti prie ausies, nes tada ispinduliuojama didesne el. mag. bangu energija. O del telefono laikymo irgi kazkiek tiesos yra, kad nereiketu laikyti jautriu organu, siaip didesniaja dali energijos sugeria odos ir raumenu sluoksniai. O del naudojimosi laiko, tai sunku nustatyti( o gal jau ir yra nustatyta) tik as nezinau. Paradoksas: rukymas kenkia, alkoholis kenkia, kompiuteris kenkia, mobilus kenkia, televizorius kenkia ir t.t, bet visgi mes sitais dalykais dar naudojames ir naudosimes. O dabar gudrociai pasakykit kas nekenkia ? Tada gryztam i akmens amziu ar ne dar ? nuobodu bus ?
kinyo 2009-02-07 17:05
Paskaitykit, suzinosit daug naujo apie GSM poveiki sveikatai, sioje temoje yra daug naudingu nuorodu: