Mobiliųjų telefonų poveikis sveikatai vis dar neaiškus  (14)

Naujausias Europos Komisijos įsteigto nepriklausomo mokslinių tyrimų komiteto, tiriančio potencialias grėsmes žmonių sveikatai, tyrimas nepatvirtino, kad mobilieji telefonai yra žalingi, praneša „Physorg.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo išvadose teigiama, jog nepanašu, kad mobilieji telefonai galėtų sukelti vėžį, tačiau ilgalaikės jų naudojimo pasekmės ir poveikis vaikams vis dar lieka neaiškūs.

2007 m. gegužę ES atliktame ankstesniame mobiliojo ryšio poveikio tyrime buvo pažymėta, kad trūksta informacijos apie visą kišeninių bevielio ryšio įrenginių skleidžiamos elektromagnetinės spinduliuotės poveikį. Dabar minėtasis Europos Komisijos mokslinių tyrimų komitetas laikosi pozicijos, kad, remiantis moksliniais įrodymais, „mažai tikėtina, jog tokie elektromagnetiniai laukai galėtų skatinti vėžinių auglių susidarymą“.

Tačiau ekspertai pabrėžia, kad būtina atlikti papildomus tyrimus siekiant išsiaiškinti galimas ilgalaikio naudojimosi mobiliaisiais telefonais pasekmes ir nustatyti, ar mobilusis ryšys gali kelti kokį nors onkologinių ligų pavojų.

Šis tyrimas taip pat patvirtino ankstesnes kitų tyrėjų išvadas, kad žemo dažnio laukai, susidarantys prie, pavyzdžiui, atvirų aukštos įtampos elektros perdavimo linijų, gali sukelti vėžinius susirgimus ir padidinti riziką, kad vaikai gali susirgti kraujo vėžiu.

Primename, jog šiais metais turėtų pasirodyti ir Israelio mokslininkų didžiulio tyrimo rezultatai, kurio preliminarios prognozės buvo gana blogos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)