Kodėl emigruoja geriausi Lietuvos gydytojai? Nepagražinta tiesa

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-02-06 09:25
ir tau durnam ne nerupi kad tas vezys galejo retu atveju per menesi laiko isdygti... bet ne ! daktarai kalti ! juk jie nenumate ateities, jie neisprognozavo neisprognozuojamo dalyko
Anonymous 2009-02-06 09:32
Tikrai yra daug tiesos, o tas nuolatinis puolimas žmonių nelaimingumo išraiška. Sutinku, kad yra negarbingų gydytojų, kurie negavę vokelio nieko nepadarys, bet tokių tarp senosios kartos mažiau nei tarp jaunimo (čia visos Lietuvos jaunimo auklėjimo problema). Dar galima rasti gerų gydytojų, bet jų tikrai mažėja. Tikėtis, kad kažkas darbuosis iš pašaukimo yra kvaila, bet kai ligoninės skyriaus vedėjas atvažiuoja nauju džipu ir ant stogo kalnų slidinėjimo įranga, o jis verkšlena, kad mažas atlyginimas mane stebina. Valstybė šiuo atveju turėtų nustatyti gerą finansavimą ir įpareigoti priimti kasmet atitinkamą skaičių jaunų specialistų. Visa kita pačių gydytojų vidinės problemos.
Anonymous 2009-02-06 09:34
3 stadijos ? speju ne veltui kas menesi tyresi jau pozymiai kokie tai buvo. Kurie ir pasitvirtino.
Anonymous 2009-02-06 09:39
nereikia jiems vergti, kad jiems sunku. visiems yra sunku, ypac eiliniam zmogui i kuri valdininkai ziuri is auksto, nori gydytis ziuri ir klausia ko cia atejai. Girdejau daug atveju nori gymdyti mokek, operacijos nori mokek, kazko nori mokek, tai yra duok kysi, tada as teiksiuos paziureti gal, kas ten tau yra. iskur zmogus tures pinigu, jei gauna1.2k lt i rankas, bustas vaikai, maistas ir dar daktarui duok kysi + vaistai. todel zmones ir pikti ir padivaneja i teismus uz visoki se.. kadangi sumoka zmogus 400 lt kysi ir randa po to kazka vyduje, aisku pyktis ima, tai ir paduoda i teisma. ypac blogai gymdimo namuose, kur moterys yra tiesiog kankinamos, o seimos nariai terorizuojami dek kysiu. tokius visai reikia pirstus nukapoti, kad daugiau negaletu izsiimineti tokia profesija. Jei daktaras saziningas, tai neisgirsi apie ji blogu atsiliepimu.
Anonymous 2009-02-06 12:01
Visi kysiai ir daktaru nenoras uzsiimti zmogumi yra "pataisomi" labai paprastai - tereikia privacioms klinikoms leisti konkuruoti su valstybinemis ligoninemis. T.y., zmogus pats turi galeti rinktis kur jis nori gydytis uz jam priklausancius Sodros pinigus. Va, akivaizdus pavyzdys - turiu seimos gydytoja privacioje klinikoje. Paziuri kaip zmogus, pasneka, telefonu pakonsultuoja, o gauna klinika gauna tuos pacius pinigus kaip ir "defaultines" poliklinikos. O koks ten poziuris - manau visi zinom. Aisku, reikalinga brangi iranga ir panasiai, bet tikiu, kad atsirastu kas investuoja i toki dalyka tik jei tam butu palankus istatymai. O su istatymais musu salyje labai aisku - jei seimuno giminaiciams ar remejams to reikia - svarstytinas variantas, jei ne - "Lietuvai to nereikia". Taigi, norim normalios medicinos - rinkim tuos, kurie valdzioje dirbtu, o ne darytu show. Viskas musu paciu rankose, gerbiamieji.
Anonymous 2009-02-06 12:11
Zodziu man cia jau kraupu nuo tu kivircu.. Kalta yra sistema, tiek daktarai tiek pacientai yra sistemos dalis. Nei viena nei kita puse, tos sistemos nepakeis. Valdzia turi daryti, keisti, gerinti salygas tiek vienai, tiek kitai pusei. Puikus pavyzdys Danija. Bet mum iki tokio lygio dar keli simtmeciai jei ne daugiau..
Anonymous 2009-02-06 12:13
Teisingas straipsnis, pinigus galima ir Lietuvoj ir uzsieny uzdirbti (Lietuvoj dar populiari "atsiskaitymo i kisene" sistema). Bet tikrai ne pinigai veja gydytojus i uzsieni. As irgi nespjausiu i uzsieni, pasitaikius progai gal but ir isvaziuosiu. Lietuvoj yra isigaliojus sovietine konvejerine sistema, o zalos atlyginimas jau patapes amerikoniskas. Girdejau atveji, kai moteriskei operavo kiausides navika, ir operacijos metu rado apendicita, kuri irgi pasalino. Operuojantis gydytojas buvo paduotas i teisma nes paciente nebuvo davusi sutikimo operuoti apendicita. Lietuvoj zmones gyvena gan varganai, todel kiekvienas pasipelnymo saltinis nera praleidziamas pro pirstus. Lietuvoj jau daug metu ruosiamas zalos atlyginimo be kaltes istatymas, ruosiamas fondas. Bet kolkas reikalai nejuda. Nezinau ka veikia SAM.
Anonymous 2009-02-06 12:49
Daug visur kalbama, kad jei pajutai ka negero reikia tuoj pat kreiptis i medikus. Taciau kai nueini i tave ziuri kaip i durniu, tipo nemirsti ko cia atsivilkai, reikia tau pas psichologa kreiptis.... Daug atveju man buvo kai gyde paprasciausiai visai ne nuo to, ar net nesiteike ziureti, pora kartu vos nemiriau. Tai kaip po to i siuos zmones ziureti? Manau, kad si profesija yra ir reikalinga ir labai atsakinga. Taciau problema zmonese, kurie dirba medicinos srity. Jie nepriprate bendrauti su pacientu kaip su klientu, ziuri i ji is auksto. Per daug save sureiksmina, o del to nieko nedaro. Tai patys nekantriausi, labiausiai neapsisviete kitose srityse. Na tikiuosi, kad yra isimciu, na man ju dar neteko sutikti. O kas liudniausia jie net nenori to pripazinti. Kai jiems teikiamos paslaugos jie nori kokybes, bet patys to suteikt nenori. Tik nereikia sakyti, kad isvaziuoja ne del pinigu. Ar matet kaip jie aptarnauja turtingus ir vargsus zmones? Be to zmones (tuo labiau vos ne visi) ka be priezasties taip "teigiamai" atsiliepia apie gydytojus? Ir tikrai ziniasklaida man jokios itakos neturejo ir neturi. Rasau is savo patirties ir is kitu. Ne karta teko stebeti poliklinikoj kaip apsaukiami zmones, kaip veluoja gydytojai i darba, ar geria kavute ir pletkavoja, apie tuos pacius pacientus, kai sie laukia eileje. Jie ka durni? Durys nesarvuotos. Kiek prisiklausiau sedint..... Galima butu rasyti ir rasyti.... Tad pirmiausiai jiems reikia pagalvot pries renkantis profesija ir ko ten eina.....
Anonymous 2009-02-06 12:59
Labai gerbiu LT daktarus kad ir kokių pasitaikytu. Žinoma sistema supuvus ir viską griauna, tačiau palyginkite su užsienio personalu ir pamatysit jog pas mus jie yra auksiniai ypač kvalifikacijos atžvilgiu. Sunku jiem be proto, pabandykit patys suprasti ir pasidarys aiškiau.
Anonymous 2009-02-06 14:40
Kalčiausia manau žiniasklaida... Ji ne tik ant medicinos purvus drabsto... Nuolat straipsniai ir pranešimai apie nelaimes arba kaip svetur gražu... atsibodo... Keiskime žiniasklaidą...
Anonymous 2009-02-06 16:13
Ta medicinos karteli reiketu prigriebti viena diena. Gerai sako, ka SAM veikia?
viliusk 2009-02-07 12:03
Aštuntas įsakymas: "Nekalbėk netiesos". Jeigu "Delfi" (ir kiti panašūs leidėjai) šio įsakymo laikytųsi, tai rašytų ne taip, kaip pritraukti didesnę auditoriją, o taip, kaip yra iš tikrųjų... Aš nesakau, kad jų straipsniai yra ištisas melas. Šito aš nežinau. Tačiau, manau, jog Delfi viską pateikia juodesnėmis spalvomis, nei yra iš tikrųjų. Evoliucija egzistuoja ne tik gyvunijoje, bet ir žiniasklaidoje. Todėl tokie saitai, kaip technologijos.lt ir išlenda į dienos šviesą... PS.: Gal yra kur nors šios svetainės lankomumo statistika?
Anonymous 2009-02-07 13:44
Viskas priklauso nuo žmogaus.Teko būti Kauno klinikose pas gastroenterologus(jau senokai tas buvo).Tačiau mūsų nuostabai,pinigų neėmė.Tas pats ir mūsų šeimos daktarėlė-neima. O va yra daktarų,kurie akivaizdžiai "reketuoja".Net neįjungia diagnostikos aparato,kol nepamato pinigus.Tipo-ko čia atėjai?Galima ieškoti "teisybės",bet kadangi specialistų trūksta,tai nėra iš ko riktis.Kitaip prarasi ir sveikatą ir brangiau kainuos. Taip pat didelė problema yra ir vadovaujantis gydymo įstaigų personalas.Tas kuris skirsto sveikatos draudimo pinigus.Jei vadovas be sąžinės,tai kenčia visi-gydytojai turi "prisidurti" ligonių sąskaita,"plaunami" pinigai ....etc. Tačiau čia ne tik vien gydymo įstaigų problema-tai visos Lietuvos bėdos