Japonų mokslininkai: klimato atšilimas – ne dėl žmogaus veiklos  (52)

Japonijos mokslininkai griežtai neigia Jungtinių Tautų Organizacijos ekspertų ir daugumos Vakarų šalių specialistų įvardijamas pasaulinio atšilimo priežastis. Jų teigimu, pagrindinė šio reiškinio priežastis – ne žmonijos pramoninė veikla, o natūralus besikeičiantis planetos klimato ciklas, praneša „The Register“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiai išvadai pritarė 3 iš 5 Japonijos energijos ir resursų draugijos (JSER) užsakymu tyrimą atlikę mokslininkai. Ši draugija yra visuomeninė energijos ir resursų srityse dirbančių mokslininkų organizacija, patarinėjanti Japonijos vyriausybei.

Pasak „The Register“, šios JSER mokslininkų išvados Japonijoje buvo paskelbtos prieš mėnesį, tačiau Vakarų šalyse nesukėlė jokio atgarsio. Todėl leidinys savo iniciatyva užsakė svarbiausių šio dokumento fragmentų vertimą į anglų kalbą.

„The Register“ atkreipia dėmesį į tai, kad Jungtinių Tautų Tarpvyriausybinės klimato kaitos komisijos nuomonei dėl „šiltnamio dujų“ kaip svarbiausios klimato šiltėjimo priežasties prieštaraujantys japonų mokslininkai savo argumentus išsakė gana griežtai, numoję ranka į tokiais atvejais paprastai pasitelkiamas mandagias subtilybes.

Vienas iš tyrimo autorių kompiuterinį klimato modeliavimą palygino su senovės astrologijos metodais. Kiti griežtai sukritikavo duomenų apie JAV sausumos temperatūras, kuriais remiasi „šiltnamio dujų“ hipotezės šalininkai, trūkumą, ir paskelbė, kad vienareikšmis klimato atšilimas, stebėtas nuo XX a. vidurio, jau pasibaigė.

Su Japonijos energijos ir resursų draugijos mokslininkų tyrimo išvadomis ir argumentais galima susipažinti čia.

Priminsime, jog tai ne vienintelė nuomonė, "išteisinanti" žmogaus ūkinės veiklos įtaką klimato kaitai - apie tai mes jau rašėme štai šiame straipsnyje. Su tuo sutinka ir John Coleman, amerikietiško orų prognozės kanalo The Weather įkūrėjas ir savininkas, teigiantis, jog žmonių ūkinės veiklos įtaka klimato atšilimui toli gražu nėra katastrofiška ir mūsų planeta visiškai nestovi ant pražūties slenksčio.  O štai čia galite surasti kai kuriuos ilgalaikius klimato kaitos grafikus ir patys patyrinėti Žemės klimato istoriją.

Na, o kaip yra iš tikrųjų, pasakyti labai sudėtinga. Aišku viena - aplinkos teršimas kenkia jei ne klimatui, tai mūsų sveikatai tikrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (52)

Susijusios žymos: