Rusų generolas abejoja dėl palydovų susidūrimo priežasčių  (29)

Rusijos kariškis tvirtina, kad vasarį kosmose įvykęs Rusijos ir JAV palydovų susidūrimas nebuvo atsitiktinumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasarį įvykęs JAV ir Rusijos palydovų susidūrimas gali būti naujos amerikiečių technologijos, siekiančios perimti ir sunaikinti palydovus, bandymas, o ne nelaimingas atsitikimas.

Oficialiai teigiama, kad vieno iš 66 palydovų, priklausančių JAV telekomunikacijų bendrovei „Iridium“ ir Rusijos palydovo „Kosmos-2251“, paleisto 1993 metais ir, kaip skelbiama, neveikiančio, susidūrimas 800 km aukštyje virš Sibiro buvo nelaimingas atsitikimas.

Tačiau aukšto rango Rusijos kariškis, generolas majoras Leonidas Šeršnevas, anksčiau vadovavęs Rusijos karinei kosmoso žvalgybai, teigia, kad palydovai sudužo dėl JAV kariuomenės, vykdančios mokslinį karinį projektą, kaltės.

Anot jo, JAV „Kosminio ekspreso“ (ang. Orbital Express) projektą pradėjo dar 2007 metais.

Rusijos naujienų agentūra „Ria Novosti“ cituoja oficialius pranešimus apie „Kosminio ekspreso“ programą: „Ji turėtų įrodyti, kad robotizuoti mechanizmai, leidžiantys pasipildyti kuro kosmose ar perkonfigūruoti palydovus, prisideda prie nacionalinio JAV saugumo bei komercinių kosmoso programų“.

Ten pat rašoma, kad projektas sėkmingai užbaigtas 2007 metų liepą ir JAV toliau jo nebeplėtoja.

Generolas L. Šeršnevas tvirtina, kad JAV kariškiai toliau slaptai bando „vystyti pilnai robotizuotą technologiją, galinčią stebėti ir patikrinti kosmose esančius palydovus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (29)