Vyresnių tėvų vaikai mažiau protingi, atskleidė tyrimas  (6)

Nors vyrai, skirtingai nuo moterų, vaikus gali pradėti ir būdami garbingo amžiaus, už tai jiems gali tekti sumokėti atitinkamą kainą, praneša „New Scientist“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kvinslendo universiteto (Australija) mokslininkai, vadovaujami profesoriaus Johno McGratho, išanalizavo daugiau nei 33 tūkstančių JAV gyvenančių vaikų duomenis, kai jiems buvo 8 mėnesiai, 4 ir 7 metai.

Jie nustatė, kad vyresniojo amžiaus tėvų vaikai prasčiau pasirodė įvairiuose protinių gebėjimų testuose, kurių metu buvo tiriami jų sugebėjimai susikaupti, įsiminti, samprotauti ir skaityti. Be to, paaiškėjo, kad vyresniojo amžiaus mamų vaikai tokiuose testuose pasirodydavo geriau, nei jaunesnių mamų.

Vis dėlto, pasak mokslininkų, skirtumai tarp skirtingo amžiaus grupių tėvų vaikų nebuvo dideli. Vidutiniškai 20 ir 50 metų amžiaus tėvų vaikų intelekto koeficientas skyrėsi maždaug 2 balais.

Profesorius J. McGrathas sakė manantis, kad tokius rezultatus lėmė su amžiumi spermatozoidus gaminančiose ląstelėse besikaupiančios genetinės klaidos.

„Nemanau, kad turime pakankamai įrodymų tvirtinti, kad tam tikro amžiaus sulaukę vyrai turėtų vengti tapti tėvais, – sakė mokslininkas. – Tačiau, man regis, turėtume informuoti žmones apie tam tikrą riziką, su kuria jie gali susidurti patys to nežinodami“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)