Egzaminą geriau išlaikyti padės stiklinė vandens  (20)

Svarbiausia sėkmės laikant egzaminą sąlyga gali būti labai paprasta ir pigi: pasak mokslininkų, pakanka išgerti stiklinę vandens.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai nustatė, kad tų moksleivių, kurie prieš egzaminą išgeria stiklinę vandens, rezultatai būna iki 30 proc. geresni, rašo „Daily Mail“.

Rytų Londono universiteto mokslininkai vandens poveikį smegenų veiklai nagrinėjo stebėdami beveik 60 mergaičių ir berniukų, kurių amžius svyravo nuo 7 iki 9 metų.

Pusei iš jų buvo duota išgerti 250 ml vandens. Po 20 minučių abi moksleivių grupės turėjo atlikti kelis testus. Vienas iš jų, kuriame reikėjo pastebėti dviejų paveikslėlių skirtumus, buvo skirtas regimajam dėmesiui ir atminčiai patikrinti. Paaiškėjo, kad tie, kurie prieš testų pradžią buvo išgėrę vandens, jį išlaikė 34 proc. geresniais pažymiais.

Be to, jie 23 proc. geriau įveikė sudėtingesnę to paties pobūdžio užduotį ir 11 proc. geriau išsprendė trečiąją užduotį, kurioje reikėjo eilės tvarka užbraukti tam tikra raides. Tuo testų, skirtų trumpalaikei atminčiai patikrinti, rezultatai ir vienoje, ir kitoje grupėje buvo vienodi.

„Vaikai, kurie buvo atsigėrę vandens, pasirodė kur kas geriau už kitus. Tokie rezultatai rodo, kad vandens vartojimas pagerina vaikų suvokimo gebėjimus“, - teigė daktarė Caroline Edmonds.

Pasak jos, gali būti, kad vanduo pagerina informacijos perdavimą smegenų ląstelėse. Kita galima tokio reiškinio priežastis – tai, kad vaikų neblaško kilęs troškulys.

Anksčiau atlikti tyrimai buvo patvirtinę, kad vanduo sustiprina suaugusiųjų smegenų veiklą, pastebi dienraštis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(1)
(-1)

Komentarai (20)