Fizikai sukūrė naujo tipo maitinimo šaltinį  (45)

Majamio (JAV), Tokijo ir Tohuku (Japonija) universitetų mokslininkai įrodė, kad yra įmanomas taip vadinamas „sukinio maitinimo šaltinis“, kurį galima pakrauti magnetiniu lauku, bei sukūrė veikiantį tokio šaltinio prototipą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jame, skirtingai nei daugumoje dabar naudojamų maitinimo šaltinių, nevyksta jokios cheminės reakcijos, o elementas pakraunamas jį paveikus stipriu magnetiniu lauku - tai kiek primena prisukamo žaislo ar laikrodžio užvedimą. Vienas iš tyrėjų, Stewart E. Barnes, sakė: „Atlikdami eksperimentus, mes tikėjomės tokio efekto, bet rezultatas gerokai pranoko lūkesčius - šaltinio sukurta įtampa šimtus kartų viršijo lauktą, srovė tekėjo ne milisekundes, o dešimtis minučių“. „Šis atradimas gerokai pastūmės mūsų supratimą apie tai, kaip veikia magnetai. Nors prototipas kol kas yra tik plauko storio ir jo energijos nepakaktų šviesos diodui užžiebti, tačiau ši technologija gali būti plačiai pritaikoma - magnetų yra daugelyje prietaisų - nuo mobilių telefonų iki šaldytuvų durelių bei automobilių, ir panašu, kad visuose juose galima sukaupti nemažą energijos kiekį.“

Metodo esmė – įkraunami nanomagnetai, kurie sukaupia magnetinio lauko energiją, kuri po to paverčiama tiesiogiai elektros energija, be jokių tarpinių cheminių reakcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(3)
(0)
(3)

Komentarai (45)

Susijusios žymos: