Vaistus gamins tabako lapai  (10)

Italijos mokslininkų genetiškai pakeistas tabakas gali veikti kaip naujų vaistų nuo diabeto, artrito ir kitų ligų gamykla.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokių augalų lapuose gaminamos biologinės medžiagos, kurios vieną dieną gali būti panaudotos žmogaus autoimuninėms ir uždegiminėms ligoms gydyti, praneša „Daily Telegraph“.

Veronos universiteto (Italija) mokslininkų modifikuotame tabake įterptas genas, atsakingas už interleukino-10 molekulės, kuri gali padėti kurti naujus vaistus nuo šių ligų, gamybą. Pranešama, kad ši tabako lapuose gaminama medžiaga gali būti naudojama be ekstrahavimo ir papildomo gryninimo.

Dabar tyrėjai ruošiasi maitinti tokiais lapais autoimuninėmis ligomis sergančias bandomąsias peles. Bus stebima, ar jų sveikata po to pagerės.

Veronos universiteto mokslininkai, eksperimentuojantys su genetiškai modifikuotu tabaku, tikisi jų gaminamas medžiagas naudoti su kitais biologiškai aktyviais chemikalais, kurie padėtų įveikti I tipo diabetą ir artritą.

Pasak tyrėjų grupės vadovo profesoriaus Mario Pezzoti, genetiškai pakeisti augalai yra patrauklus gydomosios paskirties baltymų gamybos šaltinis, nes gali pagaminti didelį tokių medžiagų kiekį mažiausiais kaštais, be to, reikalauja mažai priežiūros. Esą labai svarbu ir tai, kad tokius augalus galima vartoti maistui, tad veikliųjų medžiagų nereikia ekstrahuoti ir gryninti.

Tyrimo medžiaga paskelbta internetiniame žurnale „BMC Biotechnology“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: