Vokiečiai sukūrė „superViagrą“  (7)

Berlyno „Charite“ klinikoje vykdomi Vokietijoje sukurto preparato, gydančio vyrų impotenciją, bandymai, praneša „Deutsche Welle“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad šis vien tik iš natūralių medžiagų pagamintas vaistas kai kuriais atvejais veikia net geriau už „Viagrą“.

„Klinikinių tyrimų metu nustatyta, kad 50 šį preparatą vartojusių vyrų sėkmingai įveikė intymaus gyvenimo sutrikimus, o jų bendroji savijauta pagerėjo, - sakė „Charite“ klinikos atstovas Olafas Schroederis. Pasak gydytojo, tiriamųjų lytinis potraukis net buvo didesnis už kitos kontrolinės grupės vyrų, kurie vartojo „Viagra“.

Naujasis vaistas, pavadintas „Plantagraru“, susideda iš įvairių augalų ir vaistažolių. Į jų rinkinį įeina Anduose aptinkamo augalo makos šaknys, alternatyvioje medicinoje naudojama gulsčioji ragužė (Tribulus terrestris) ir vynuogių sulčių ekstraktas.

Tačiau preparato tyrimai taip pat atskleidė, kad kai kuriems vyrams jis gali sukelti nepageidaujamą poveikį – stiprų viduriavimą. Iš 50 jį vartojusių vyrų su tokiu poveikiu susidūrė du, sakoma pranešime. Manoma, kad tai gali būti apsauginė organizmo reakcija į preparato perdozavimą.Vaisto kūrėjai tikisi, kad jiems pavyks pašalinti tokį šalutinį poveikį.

Manoma, kad „Plantagraras“ rinką turėtų pasiekti 2010 m. pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(0)
(3)

Komentarai (7)