Nufotografuotas rožinis dramblys  (9)

Mike’as Holdingas Botsvanoje Okavango deltoje, filmuodamas vaizdus BBC programai apie laukinę gamtą, tarp maždaug 80 dramblių kaimenės pastebėjo ir nufotografavo dramblių jauniklį albinosą, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertų manymų, greičiausiai jauniklis yra albinosas – tai labai retas reiškinys tarp Afrikos dramblių. Vis dėlto ekspertai negali pasakyti, ar dėl kaitrios Afrikos saulės, kuri gali sukelti aklumą ir odos ligas, drambliukas ilgai išgyvens. „Mes matėme jį tik kelias minutes, kai kaimenė brido per upę“,- pasakojo M. Holdingas. „Tai buvo tikrai jaudinantis momentas visiems, esantiems stovykloje. Mes žinojome, kad tai retas reiškinys – nei vienas negalėjo patikėti tuo, ką mato“,- dalinosi įspūdžiais M. Holdingas. Drambliai albinosai dažniausiai būna ne balti, o raudonai rusvo arba rožinio atspalvio. Baltų albinosų dažnai pasitaiko tarp Azijos dramblių, tačiau albinosai yra ganėtinai retas reiškinys tarp didesnių Afrikos dramblių rūšių.

„Aš esu tik tris kartus matęs dramblių jauniklius albinosus Pietų Afrikoje esančiame Krugerio nacionaliniame parke“,- teigė draustinio labdaros fonui „Drambliai be sienų“ vadovaujantis ekologas dr.Mikas Chasas.

„Tai turbūt pirmas kartas, kai šiaurinėje Botsvanoje pastebėtas dramblys albinosas“, - sakė ekologas.

„Mes jau beveik 10 metų stebime dramblius šiame regione ir tai pirmą kartą užfiksuotas konkretus dramblio jauniklio albinoso egzistavimo įrodymas, apie kurį aš žinau“,- sakė mokslininkas.

Anot dr. M. Chaso, šiam drambliukui dėl jo būklės gali būti sunku išgyventi ir sulaukti brandos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: