„Microsoft“ virtualiu teleskopu bus galima stebėti ir Marsą  (2)

„Microsoft“ pranešė pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su NASA, pagal kurią JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija suteiks galimybę naudoti savo vaizdo medžiagą ir duomenis „Microsoft“ projekte „Worldwide Telescope“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ ir NASA susitarė kartu kurti reikiamas technologijas ir infrastruktūrą, suteikiančias prieigos prie NASA duomenų, įskaitant didelės raiškos Mėnulio bei Marso nuotraukas ir mokslinių prietaisų registruojamus duomenis, galimybę naudojant „Microsoft“ virtualųjį teleskopą, skelbia „Neowin.net“.

Pagal šį susitarimą NASA Ameso tyrimų centras Kalifornijoje apdoros ir saugos daugiau nei 100 terabaitų duomenų, o „Microsoft Worldwide Telescope“ integruos į savo duomenų bazę „Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) ir „Lunar Reconnaissance Orbiter“ (LRO) palydovų perduodamus duomenis.

Pernai „Microsoft“ pristatė savo virtualaus teleskopo, suteikiančio galimybę vartotojams savo kompiuterio ekrane stebėti kosminius objektus naudojant interneto naršyklę, projektą. Kada vartotojai galės juo stebėti Mėnulį ir Marsą, neskelbiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)