Homoseksualumo gydymas - tik akių dūmimas?  (50)

Psichiatrai Didžiojoje Britanijoje vis dar siūlo konsultacijas – kurių veiksmingumas neįrodytas – gydančias nuo homoseksualumo, rašo lrt.lt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BBC praneša, kad žymi mažuma psichiatrų yra pasiruošusi padėti pacientui, jeigu jie to paprašytų, sumažinti jų homoseksualius jausmus. Studija, kuri publikuota mokslo žurnale „BMC“, apklausė 1400 Londono psichiatrų.

Dauguma jų suprato, kad jų konsultacijos šiuo atveju yra bevertės, tačiau 4 proc. sutiko padėti pakeisti pacientų seksualinę orientaciją, o 17 proc. teigė padėsiantys homoseksualius jausmus sumažinti.

„Žinoma, gydytojai pasiruošę padėti pacientui, tačiau tai turėtų būti daroma tik įrodytais ir pasitvirtinusiais metodais – ištyrinėjant jų bėdą bei padedant jiems prisitaikyti prie situacijos“, – teigė Michaelis Kingas, Londono koledžo profesorius.

„Mes šiandien žinome, kad bandymai pakeisti žmonių seksualinę orientaciją yra neveiksmingi ir tik priverčia kentėti. Neramina tai, kad žymi mažuma psichiatrų vis dar pasiruošusi suteikti tokią pagalbą“, – pridūrė jis.

Didžiosios Britanijos mokslininkai žada sukurti tinklalapį, kuriame būtų galima keistis istorijomis apie tokius bandymus – taip norima surinkti informaciją apie panašias istorijas iš kitų valstybių, pavyzdžiui, Kinijos ar Indijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (50)

Susijusios žymos: