Sukurtas žmogaus smegenis imituojantis lustas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2009-03-26 17:08
Labai idomu is ko pagaminti tie neuronai ? Kazkada skaiciau apie smegenu ir procesoriaus lyginima skaiciavimu pajegumu, tai vis del to dabar jau dabar galima lyginti
Anonymous 2009-03-26 17:17
Labai įdomu iki ko prives ši technologija
kionig 2009-03-26 17:27
Dirbtinio intelekto tobulinimo.
Windas 2009-03-26 17:44
AI niekad nebus tobulesnis uz savo kureja nes kurejas to neleis.. nebent tycia kazkas nores po saves palikti tai kas prisiminti ji ir AI galetu kazkaip pletoti savo kurejo planus toliau bet iki tokio AI labai toli dar.. turetu tureti LABAI gera mokymosi programa textus ne skaityti o suprasti ir t.t. zodzius ne anilizuoti kaip funkcija o priimti kaip informacija ir elgtis pagal ja atitinkamai, manau ai nesukurs ishkarto tobulo.. taip kad zmogus ne gismta sh karto zinodamas brandolines sintezes veixma. Ji reix mokyti ir ilgai... nes viskas lemesi su patirtim. Negali pasakyti, kad tokio ir tokioje situacijoje elgti geriausia taip ar kitaip... jis pirma tures pats pamatyti kaip ta situacija atrodo ir ivertinti tik per kelis kartus kaip tai geriausia.. ir sis lustas gal ne kiek patobulinis AI bet sprendimu apdorojimo greitis.. pvz Trumpiausia kelia ieskot ish daugybes kur puse sueina kiti puse neatitinka ir vosokiu trukdziu yra... toki dalyka net zaidimuose galima naudot... arba googles paieskose... Cia tik mano mintys gali but kai kas teisinga kai kas ne.. o gal visishkai nusishneketea nepriimkit viska i shirdi ir galva.
Anonymous 2009-03-26 18:11
GAL ISMOK LIETUVISKAI RASYTI!!!!
Windas 2009-03-26 18:15
to "tas pats": Negaliu ir ka tu man? o tu kementuoji straipsni ar dirbi lituanistu ir ieskai pas kitus klaidu, bei nieko protingo ir nesusijusiu su straipsniu pasakai? Rasau kaip moku ir galiu, administracija uz tai dar manes nenubaude kaip nubaus susimastysiu.
M.Mantas 2009-03-26 18:19
Administracija tavęs nenubaus, bet žinok tikrai nemalonu skaityti lietuvišką tekstą be lietuviškų raidžių.
Anonymous 2009-03-26 18:19
dar vienas zingsnis link dirbtinio intelekto to Windas, fantazyriau tu fantazyriau. Ish kart aisq niekas nesukurs gero AI, nes jis jau sukurtas netobulas kiekviena diena jis tik tobulinamas. Be to dabartinis AI jau aplenke ne vieno vabzdzio smegenis, o shis neuronu dirbtinis tinklas turbut jau prilygsta ir peles smegenelem.
Windas 2009-03-26 18:35
Parodyk protingesni AI nei zmogus? kad greiciau mastys taip kad protingiau? NE!.. Ka tu vadini AI.. ir kokiu principu veikia? ishvis dirbias nors kiek su AI kurimu tu? ar tik youtube robots isivedi ir sakai: CIA MUSU KARTA... AI ilgai bus kuriamas ir dar jam labai daug tobuleti.. visu pirma manai GERAS AI netures body ar kazko pn.. bus deze bet kuri sugebes bent textiniu budu bendrauti taip gerai su zmogum jog zmogus net skirtumo turetu nepastebeti... tada jau pradeti tobulinti ir daryti labai gera garso analizavima.. nes dar iki siol nera geras garso analizavimas jei tavo tarimas pvz anglu kalbos ner geras.. ar svepluoji ar kazka pn. zmogus tai supranta AI garsu analizavimas deja ne. Ir klausimas prie ko cia vabzdys ir zmogus? ash kalbu kad AI neaplenks kurejo.. T.Y. ZMOGAUS. zmogus tokia butybe.. kad mes galim sapnuoti idejos kyla neasku net ish ko ar susapnavom ar gyvenime sunkumas atsitiko ar pasimokem ish kazko.. abejoju ar AI tai sugebes.. na dalinai gal.. vadinikim tai AI kuris analizuoja problemas ir sudaro sprendimus bet ar tie ju sprendimai bus visapusishkai palankus visoms situacijom ar atsizvelgs i viska.. stai kur klausimu pilna.. ir nesakau kad SUKURS ISHAKRTO GERA AI.. to neminejau... sakau kad AI kurimas dar toli nepazenges.. paziurek kiek cia metu tik tekuriam.. net 100m nera nuo pirmo pc atsiradimo... Beja AI kuriami pagal paskirtis.. deja kazkaip nemaciau kuriamo AI kuris butu daromas kaip zmogus.. deja visus AI daro su paskirstytais darbais.. japonu robotai zmoniu gyvenimui palengvinti ir taip skirstoma kategorijomis, zaidimu AI pvz shachmatu i ziuri i lenteleje ir bando ko daugiau zingsniu i prieki apskaiciuot.. vat viskas kazkur gabaliukais.. cia tik mano smalsumas bet ar daromas kur nors... ZMOGAUS AI.. kad butu atskiras kad pats save mokytu ir t.t. Del klaidu.. sry zmones tiesiog neperdaugiausia rasinejuos intikuose.. daugiau rasu kodo nei texto bendravimui.. o jei taip rasau.. tarp draugu tai visi mane puikiai supranta nes dauguma programisiu ir laika taupau taip rasydamas
Mindė 2009-03-26 18:35
Aš noriu būti savanoriu, kuriam būtų pabandyta perkelti tokias "smegenis"
Anonymous 2009-03-26 18:45
AI dirbtinis intelektas, kuris mokosi pats is savo klaidu, tai kaip daro gyvi organizmai. AI nebus sukurtas iskart genialus, net jei tures visas technines galimybes, jam teks analizuoti medziaga ir mokytis is jam prienamos medziagos (tiek internete esancios, tiek aplinkos kuria jam bus leista stebeti). Beje kompiuteriui yra berods 250m, tai yra pirmojo mechaninio kompiuterio breziniui, deja isradejas aplenke savo laikmeti ir niekas negalejo tokio daikto pagaminti. O kompiuteriai daugiausia vystesi per paskutinius 20m Del nebus greitai, pasakysiu taip, kai sukure garu varoma automobili, zmones mane kad prie 60km/h zmogus uzdus, nes negales ikvepti, veliau buvo sakoma, kad garso greicio virsyti neimanoma, dabar sakoma kad sviesos greicio virsyti neimanoma... Kaip yra su greiciu ir ar dirbtinis intelektas greitai ar ne bus sukurtas dar neaisku P.S. kazkas prilygino AI prie vabzdziu, tai tarakono dar neaplenke (tai yra pagal protinius sugebejimus)
Anonymous 2009-03-26 19:32
laukiam nauju platformu ir nauju procesoriu
Separatistas 2009-03-26 19:37
kažkaip skeptiškai žiūriu, vis dėlto tokie lustai tik sukuria asociacijas, atmintį, o ne patį mąstymą
Mitas 2009-03-26 19:50
Protas pasižymi savybe į visur įsiskverbti ir viską kontroliuoti. Kitaip tariant - būti aukščiau visko. Protas geba mokytis pats ir priimti jam priimtinus sprendimus. Kai dirbtinis intelektas bus išvystytas pakankamai tobulai, kad prilygtų tikrajam intelektui, įgys visas jo savybes ir sukils prieš žmoniją. Tada mokslas nesugebės jo kontroliuoti, nes dirbtinis intelektas akimirksniu numatys visus savo priešininko ėjimus ir jiems pasiruoš arba sukliudys. Tarnausim savo sukurtoms technologijoms. Skamba labai fantastiškai, tačiau logikos tame yra
rwc 2009-03-26 20:27
Taupyk ne tik savo laiką, bet ir kitų. Atleisk, bet tavo rašliavą skaičiau ilgiau nei pats būčiau parašęs. O dėl tokių "programisiu" tai ir gėda parodyti kodą užsieniečiams. Kiek teko dirbti su estais, norvegais, danais, prancūzais, vokiečiais - visi jie tvarkingai rašo umliautus ir kirčius. Net ir lietuviškas merginų pavardes išmoksta parašyti. Pavadink Éric'ą Eric'u - ir daugiau jis su tavimi nedirbs. Laikys arogantišku lolkoderiu, o ne programišium.
Otto 2009-03-26 21:00
Šioje temoje esu optimistas. Jei neuronų tinklo talpa prilygs žmogaus smegenims, o sparta viršys, tarkim, 100 kartų, tai jis aukštąjį išsilavinimą įgys per nepilnus metus, na, mąstant techniškai, o kaip bus iš tiesų, parodys netolima ateitis. Gali būti, kad nuo didelio informacijos srauto perkais ir sudegs, arba susikurs nuo to kokią apsaugą, stabdį, religiją, ar panašiai. Čia ir yra įdomiausia..
ligonis 2009-03-26 21:25
" tai jis aukštąjį išsilavinimą įgys per nepilnus metus" jei jau sukurs toki tobula AI. tai jis aukstaji issilavinima pagal dabartinius standartus per pora dienu sugebes igyt. beje, kad sukurti kazka kas butu sunkiai atskiriama nuo zmogaus yra gan sudetinga. nes zmogu valdo ne tik elektriniai impulsai, bet ir ju stiprumas kaikuriose smegenu vietose ar pns... ka kompiuteriui imituoti butu labai sunku, o pas zmogu visa tai reguliuoja chemikalai. kompiuteris(pagal dabartinius standartus)- masina veikianti 1 ir 0 pagrindu smegenys- masina veikianti elektros impulsu stiprumu ir cheminiu junginiu poveikiu(elektrocheminis kompiuteris )
Otto 2009-03-26 21:38
Matai, Ligoni, panašu, kad elektra be chemijos žymiai sparčiau veikia. Kad nelengva sukurti tokį lustą, tai pilnai suprantama, bet žmonės kuria ir sukurs, o kaip jis paskui elgsis, man tai įdomiausia.
Tornmentor 2009-03-26 22:04
Iškilo man klausimas: Tarkim bus sukurtas (arba pats susikurs) tikrai geras dirbtinis intelektas, kuris, kaip ir smegenys, analizuos duomenis, mokysis ir t.t. Ar toks dirbtinis intelektas gali susikurti sau principus, moralę, religiją? Jaučiu juokingai atrodytų - tikintis robotas
Anonymous 2009-03-26 22:08
Garbins Alachą Jei tik sugalvos žmonija principą, kaip sukurt "žmogiškai" mąstantį AI, tai perkaitimas ar kas panašaus, būdingo mūsų turimiem PC, bus tik smulkmė. Vos tik sukūrus ką nors panašaus, ką būtų galima pasauliui parodyt, viso pasaulio dėmesys ir investicijos nukryps į šią srytį, o tada viskas įgaus kitą pagreitį, ir vystysis taip, kaip kad kompai nuo pirmo 20 tonų svėrusio prototipo, iki dabar.