Medicinos žurnalas: popiežiaus teiginiai apie prezervatyvus yra neteisingi  (25)

Vienas iš prestižinių pasaulio medicinos žurnalų „Lancet“ apkaltino popiežių Benediktą XVI savo pastabomis apie prezervatyvų naudojimą iškraipant mokslą, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Londone įsikūrusio „Lancet“ teigimu, popiežius „viešai iškraipė mokslinius įrodymus, kad šiuo klausimu paremtų katalikų doktriną“. Teigiama, kad latekso prezervatyvai vyrams yra vienintelė efektyvi priemonė sumažinti lytiniu būdu perduodamą ŽIV (AIDS).

„Nėra aišku, ar popiežiaus klaida buvo padaryta dėl nežinojimo, ar dėl sąmoningo bandymo manipuliuoti mokslu, siekiant paremti krikščionišką ideologiją“, – teigia žurnalas. Tačiau, žurnalo teigimu, šis komentaras vis dar nėra paaiškintas ir Vatikanas yra raginamas atsisakyti šio pareiškimo.

„Kai įtakingas asmuo, religinis arba politinis veikėjas, pateikia neteisingą mokslinį pareiškimą, kuris gali būti žalingas milijonų žmonių gyvybėms, jie turi atsisakyti tokio pareiškimo arba pakoreguoti oficialius įrašus“, – teigia žurnalas.

„Net ne tokia reikšminga popiežiaus Benedikto pastaba padarytų didžiulę žalą viešiesiems ir sveikatos apsaugos šalininkams, įskaitant tūkstančius katalikų, kurie nepailsdami dirba, bandydami užkirsti kelią ŽIV (AIDS) plitimui visame pasaulyje.“

Šis žurnalo straipsnis parodo, kokius didelius neigiamus rezultatus davė popiežiaus pastangos paaiškinti Vatikano poziciją prezervatyvų klausimu, rašo BBC.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (25)

Susijusios žymos: