Japonija: dvikojis robotas Mėnulyje vaikščios dar iki 2020 metų  (5)

Japonija tikisi iki 2020 metų į Mėnulį nugabenti dvikojį robotą. Po to turėtų sekti bendra žmonių ir robotų misija. Šio plano specifika, įskaitant naujų technologijų poreikį ir projekto biudžetą, bus tiksliai apibrėžta per ateinančius pora metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mėnuliui skirtas robotas yra naujos Japonijos kosmoso tyrimų programos dalis. Programą koordinuojanti vyriausybės grupė taip pat rekomenduoja plėtoti karinės paskirties palydovų tyrimus - pavyzdžiui, kurti balistinių raketų paleidimo ankstyvojo detektavimo ir perspėjimo sistemą bei į kosmosą siunčiamų radijo bangų analizės sistemas. Kitų rekomendacijų tarpe yra siūlymai pasinaudoti kosmoso tyrimais kaip diplomatiniu įrankiu santykiams su kitomis šalimis plėtoti bei kurti pažangų palydovą, kuris prognozuotų ir stebėtų gamtines stichijas.

Japonijos kosmoso tyrimų agentūros strateginis padalinys buvo įkurtas praėjusiais metais, kai šalies vyriausybė išleido įstatymą, leidžiantį šaliai naudotis kosmine erdve gynybiniais tikslais, nors šalies konstitucija yra daugiau taikaus pobūdžio. Naujasis padalinio pasiūlymas buvo pristatytas praėjusį penktadienį, kai Šiaurės Korėja ruošėsi paleisti daugiapakopę raketą, turėjusią praskrieti virš Japonijos. Komunistinė šalis teigia į orbitą pasiuntusi komunikacijoms skirtą palydovą, tačiau Tokijas įtaria, kad šalis, jau paskelbusi turinti branduolinį ginklą, iš tiesų testuoja didelio nuotolio raketų technologiją. Japonija savo pirmąjį palydovą paleido 1970 metais ir jau ilgą laiką yra valstybių, pirmaujančių kosminėse technologijose, tarpe. Tačiau pastaraisiais metais šią valstybę į šešėlį stumia Kinija, agresyviai plėtojanti savo kosminę programą.

Sausio mėnesį Japonija panaudojo vieną savųjų raketų paleisdama pirmąjį šiltnamio efektą sukeliančių dujų paplitimui stebėti skirtą palydovą.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)