NASA pradeda erdvėlaivio „Orion“ bandymus (Video)  (7)

Į NASA kosmodromą Floridoje atgabentas būsimojo kosminio laivo „Orion“ prototipas. NASA inžinieriai ruošiasi vandenyne pradėti pirmuosius jo bandymus, praneša „Space.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Orion Crew Exploration Vehicle“ pavadintas kosminio laivo prototipas yra plaukioti tinkamas būsimojo NASA kosminio laivo maketas. Daugkartinio naudojimo erdvėlaivius pakeisiantys „Orion“ kosminiai laivai iki 2015 m. NASA astronautus pradės skraidinti į Tarptautinę kosminę stotį, o iki 2020 m. bus pradėti naudoti pilotuojamiems skrydžiams į Mėnulį.

NASA Kennedy kosminiame centre Kanaveralo kyšulyje inžinieriai ir JAV karinio jūrų laivyno narai pradės „Orion“ prototipo bandymus. Jų metu bus tiriama, kaip 8164 kg sverianti kapsulė „elgsis“ vandenyje po nusileidimo iš orbitos. Pirmieji bandymai bus vykdomi baseine, tačiau po to „Orion“ bus bandomas atviroje jūroje prie Floridos krantų.

Trys likusieji NASA daugkartinio naudojimo erdvėlaiviai „Space shuttle“ skraidys į kosmosą iki 2010-ųjų pabaigos. Juos pakeis „Orion“ kosminiai laivai, kuriuos į orbitą iškels naujosios raketos nešėjos „Ares I“. „Orion“ galės gabenti 6 žmonių įgulą į Tarptautinę kosminę stotį arba 4 astronautus į Mėnulį. Daugiau apie šį erdvėlaivį galite sužinoti šiame išsamiame straipsnyje.

Pranešama, kad „Orion“ bandymai atviroje jūroje prasidės balandžio 7 d.

Štai kaip NASA įsivaizduoja „Orion“ skrydį į Mėnulį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: