„Dirbtiniai medžiai“ valys atmosferą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2009-04-28 14:25
O dabar pamegink atsakyti i antraji klausima Daugelis is siu isvardytu variantu nelabai pades. O AE juk nedegina angliu, be to ir uranas joje nedega Is tikruju mum reikia mastyti apie panaudoto atominio kuro perdirbima ir pakartotini naudojima, o nelaidoti jo tonomis. Tai gerai, kad tos naftos kompanijos kaiptik degina tuos salutinius produktus ir galiniai degimo produktai yra CO2 ir H2O, kurie maziau kenksmingi nei paleist i atmosfera nesudegusias dujas, kurios prisidetu prie ozono sluoksnio ardymo. Su filtrais irgi nera pigu siais laikais, o ir ju ne vieno reikia ivairiems salutiniams produktams nukenksminti. Kas del vejo jeigainiu, tai irgi belenkur nepristatytsi, nes kokia nauda is stovincios jegaines, kuri nesisuka ? Is kur tas paramas mokesi, jei valstybe su milijardinem skylem sedi ? Geoterminis sildymas Lietuvoje imanomas, bet jam reikia skirti nemazai investiciju. Pratiskai sitokie variantai tai reikstu industrijos stabdyma, bet kaip pats supranti, kad pries tokias stambias kompanijas nepakovosi vienas, is tikruju beveik ir neimanoma.
kionig 2009-04-28 14:43
Mum praktiskai isgauti energija ar kitus dalykus, be tarsos neimanoma, tiesiog reiktu ta tarsa mazinti iki minimumo, o si atsokomybe krenta ant stambiu kompaniju, kuriuose vyrauja biurokratizmas ir korupcija, kazin ar imanoma kovoti su tarsa ? Kazkada ta yla islis is maiso ir pamatysime visi, ko nemateme, tada ir ismsimes kazkokiu priemoniu arba greiciausiai bus saukstai po pietu - tokia dabartinio zmogaus prigimtis.
Belzebubas 2009-04-28 18:01
Kionig- Iš kur paimti investicijų? kaip jau ir sakiau neleisti visokiems bedančiams liutams kelis dešimtmečius statyti atominių elektrinių, kuri kažin ar apskritai bus pastatyta. Plius jei bus pastatyta tuomet ta naujoji elektrinė jau ir technologiškai bus pasenusi. O kadangi atominems mūsų šaliai pinigų regis yra per akis, lygiai ta pačią suma sunaudokime kad ir vėjo jėgainėms. Bet kur jų tikrai nepristatysi, tačiau 1/3 Lietuvos ploto, kuriame technologiškai apsimoka statyti vėjo jėgaines, tikrai atsirastų vietos. O kur dar neišnaudotos teritorijos jūroje. Juk kiek daug galima pastatyti už tą sumą kuria skirs atominei, o dar ir jos išlaikymas daug kainuoja, be to naujoji elektrinė papildomai kaups pinigus jos uždarimui, taip kad taip pigiai kaip dabar elektros nebegaminsime Kodėl tokie variantai reikštų industrijos uždarimą. Visiškai nutraukti teršimo nebūtina. Vieną technologiją visuomet galima pakeisti kita. Labai gera EU taršos leidimų sistema. Užtektų sumažinti tuos leidimus, ir tos įmonės kurios turi galimybes sumažinti teršimą, taip ir padarys, plius dar ir galės parduoti savo taršos leidimus aukcionuose. Na o tos įmonės kurios technologiškai negali sumažinti teršimo, turės pirkti leidimus.