Vokiečių ekspertas abejoja, ar „Tamiflu“ gali įveikti kiaulių gripą  (8)

Vienas žymiausių Vokietijos farmakologų, Brėmeno klinikos Farmakologijos instituto vadovas Berndas Muehlbaueris pareiškė, kad turima per mažai įrodymų, jog priešvirusiniai vaistai „Tamiflu“ gali būti efektyvūs prasidėjus vadinamojo kiaulių gripo (H1N1) pandemijai, pranešė „Deustche Welle“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes absoliučiai nežinome, ar jis („Tamiflu“) padeda susirgus kiaulių gripu. Vaisto efektyvumas buvo demonstruojamas tik laboratorinėmis sąlygomis. Kažkas turėtų iš pradžių įrodyti, kad šis preparatas iš tikrųjų yra efektyvus kovojant su naujuoju patogenu, kol nepradėjome griauti ekonomikos milijoninėmis perkamų „Tamiflu“ dozių“, - sakė mokslininkas.

Anot B. Muehlbauerio, „Tamiflu“ efektyvumas kovojant su įprastomis gripo atmainomis taip pat yra „gerokai perdėtas“ – esą šis vaistas vidutiniškai ligos trukmę sumažina vos viena diena.

Mokslininkas „perdėtais ir neatsakingais“ pavadino D. Britanijos sveikatos apsaugos tarnybos veiksmus, kai, nustačius, kad 5 moksleiviai užsikrėtė H1N1 virusu, visai mokyklai buvo skirtas „Tamiflu“ vaistų kursas. Pasak B. Muehlbauerio, šį vaistą vartojusieji neužsikrėtę žmonės galėjo įgyti atsparumą vaistams.

B. Muehlbaueris taip pat kritikavo Vokietijos vyriausybės parengtą planą ruošiantis pandemijai sukaupti „Tamiflu“ atsargas, kurių pakaktų 20 proc. šalies gyventojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: