Į „Google“ paskelbtas Mėnulio lenktynes stojo dar vienas dalyvis  (20)

Į bendrovės „Google“ inicijuotas varžybas „Google Lunar X PRIZE“ įsijungė dar viena komanda, pasivadinusi „White Label Space“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos pranešime sakoma, kad komandą sudaro D. Britanijos, Nyderlandų, Australijos, JAV, Prancūzijos, Italijos, Japonijos, Brazilijos, Italijos, Vokietijos, Norvegijos ir Portugalijos atstovai – mokslininkai ir inžinieriai, dirbantys kosmoso tyrimų srityse. „White Label Space“ būstinė įsikūrusi Nyderlanduose.

Nors apie patį konkursą „Google Lunar X PRIZE“ mes jau esame rašę šiame straipsnyje, trumpai priminsime pagrindines taisykles. Varžybų nugalėtoju taps privati bendrovė (bent 90 proc. viso jos kapitalo turi priklausyti privatiems asmenims), kuri iki 2012 m. gruodžio 31 d. į Mėnulį atgabens automatinę transporto priemonę. Šis mėnuleigis turi Mėnulio paviršiumi nuvažiuoti bent 500 metrų ir padaryti kelias Mėnulio peizažo bei savo nuotraukas. Už tai mėnuleigį sukūrusiai mokslininkų ir inžinierių komandai atiteks 20 milijonų JAV dolerių prizas.

Jei dėl kokių nors priežasčių niekam nepavyks to padaryti iki nurodytos datos, pagrindinis prizas bus sumažintas iki 15 milijonų. Galutinė dalyvavimo varžybose data – 2014 m. gruodžio 31 d. Antroji mėnuleigį į Mėnulį atskraidinusi komanda gaus 5 mln. dolerių prizą.

Visą 16 „Google Lunar X PRIZE“ dalyvių sąrašą galima pamatyti oficialioje varžybų svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: