Intelekto dydis lemia sveikatą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paberzis 2009-05-14 21:41
Vis viena man tai atrodo ne itin gudrus tyrimas. Gal paimkim, tuos pačius žmones ir pagal ūgį patikrinkim, arba pagal tai, kiek turi brolių/seserų ir kt faktorius. Dabar man panašiau į tyrimą pagal porą faktorių neatsižvelgiant į likusius.
Pau 2009-05-14 22:08
Gal, vis dėlto, yra atvirkščiai - sveikesni žmonės yra protingesni. Kai nėra sveikatos problemų, tai galima ir intelektą palavinti. Mano tokia nuomonė.
Flach 2009-05-14 22:33
siaip tai reiktu tu zmoniu kurie cia tyrima dare intelekta patikrint. Taigi zmogaus intelektas ir jo dirbamas darbas turi glaudu sarysi. Mazo intelekto zmones dazniau dirba visokius sudinus darbus prastom salygom. Kieno sveikata geresne, kokio stroikininko kuriam tenka salt, prakaituot, gert, uostyt dulkes visa diena, ar kokio ofiso ziurkes, kuris sedi visa diena, po to tipo eina pabegiot, iperka kokybiska maista... nu cia siaip irgi, tokia statistika NIEKO NEPASAKO!
Makikius 2009-05-14 23:52
Paprasta teorija. Protingesnis geriau dirbs, gyvens todėl mažiau sirgs.
galvotas 2009-05-15 14:24
.O laimingas žmogus (protingasis)daug sveikesnis už ta "kvaili" nelaiminga.Tad norint tapti sveiku visu pirma reikia tapti laimingu...
Nerkashis 2009-05-16 12:08
galvotas: "Pažįstu žmoniu kurie aukštąjį baigė dešimtukais ,bet nesugeba vadovautis paprasčiausia logika." Pažįstu ir aš keletą tokių. Manau, kaip kažkas minėjo tas pats statybininkas ne toks jau durnas. Kaip tik dėl sveikatos jis gali būt sveikesnis (fizinis aktyvumas, grūdinimasis) jei viskas proto ribose. Be to pvz. kaip ir aš užsiiminėju el. instaliacijom, tenka daug bendrauti su įvairių tipų žmonėmis. Su kiekvienu reikia kalbėti "jų kalba". Be to iš tokių pokalbių daug sužinau apie įvairias sritis. Taip plečiamas akiratis. Manau straipsnyje yra dalis tiesos.
femto 2009-05-19 17:56
Ta paprasciausia logika , kaip kazkas minejo, priklauso kokia jis specialybe baige, zinoma , baigsi humanitarinius mokslus , is kur ta logika gali but.. Daug tiesos yra , jog protingi zmones sveikesni , nes jie sugeba "protingai gyventi" , nemanau , kad ir sunku fizini darba dirba. Tarkim, profesoriai: jie protingi ir sveiki, ir del ko gi? Del to , jog nelenke nugaros daugeli metu , o maste kaip? kas? kode? O del tu tyrimu , manau kiekvienas ta teorija senai zino , nes tai akivaizdu.