Gegužės 22 d. didelius ir mažus kviečia kasmetinis mokslo festivalis „Pamatyk kitaip“  (2)

Kaip jau įprasta, vasaros sezonai dabar siūlo ne tik pasimėgauti atostogomis bei poilsiu, bet ir sudalyvauti įvairiose stovyklose bei pažintiniuose renginiuose. Panašu, jog šios tradicijos nebus atsisakyta ir šiemet – bent jau tą galima spėti iš tradicinio pavasarinio mokslo populiarinimo festivalio „Pamatyk kitaip“ – jo neišgąsdino nei ekonomikos sunkmetis, nei švietimo reformos ir eilinį kartą jauniems ir seniems, dideliems ir mažiems mokslininkai, studentai ir kiti mokslo mylėtojai sukurs smagią ir įdomią šventę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tie kas nori pamatyti, kaip atrodo mokslas „kitaip“, ką įdomaus gali parodyti tikri mokslininkai bei studentai, kviečiami gegužės 22 d. į Kauną - Laisvės alėjoje, prie Muzikinio teatro sodelio, šalia „Miesto sodo“ visą pusdienį su jumis bus entuziastingi mokslo mėgėjai.

Gegužės 22 d. (penktadienį) nuo 13 iki 18 val. vyksiančio renginio programa:

  • 13:00 Šventės atidarymas.
  • 13:15 Pradeda veikti interaktyvūs atrakcionai „Išbandyk pats“ (sekcijos: matematika/informatika, istorija, filologija, etnologija, chemija, fizika, biologija)
  • 14:00– 15:00 „Gustavo ir Kalėdausko šou“ scenoje
  • 15:00-18:00 Mokomieji filmukai „Pamatyk kitaip“ kino salėje
  • 15:00 -18:00 Vaikų piešinių konkursas „Mikropasaulio gyventojai“
  • 16:30-18:00 Mokslinių bandymų demonstracijos scenoje
  • 17:00-17:20 VDU etnografinis ansamblis„Linago“
  • 18:00 Programos pabaiga

Sekcijos:

1. Biologija. Pasaulis pro mikroskopą, kvapų laboratorija, molekulinė biologija virtuvėje, klonuotų augalai, gyvūnų skeletai, Holivudiniai biotriukai, augalų spalvų paslaptys.

2. Chemija. Chemijos „laboratorija“ gatvėje, skystis – chameleonas, kristalų paroda, įdomūs (bet nepavojingi) bandymai.

3. Fizika. Vandeniu varomas variklis, tvarkingų dulkių vamzdis, Stirlingo mašina, žmogaus balso tonai.

4. Matematika ir informatika. Pitagoro „puzlis“, fraktalų paroda, įdomūs galvosūkiai ir žaismingas modeliavimas. Robotukų valdymas, virtuali Kauno pilis, 3D šokio pamokos, kompiuteris - vairuotojo pagalbininkas. Grid'as. Kompiuterių sistemos iš superkompiuterių"

5. Filologija. Kalbos kultūros, literatūros, mįslių konkursai;

6. Istorija. Archeologija – tai daugiau nei smėlis, linksmieji kryžiažodžiai, Lietuva svetimšalių akimis, Surask Lietuvą žemėlapyje;

7. Etnologija. Etnoekspedicija „Papasakok anekdotą“;

8. Kultūrų tyrimai. Grupių tyrimų mokyklėlė: subkultūrų paveikslavimas, interviu šifravimas, ir alternatyvūs pasauliai. Kas yra "Emo"?

9. Kino salė: mokomųjų vaizdajuosčių „Samangyviai“, „Lėtūnai“, Vėžiagyviai“, „Vabzdžių metamorfozės“, „Paukščių žiedavimas Ventės Rage“ demonstravimas

10. Vaikų piešinių konkursas „Mikropasaulio gyventojų portretai“ (mikroskopavimo įspūdžiai).

Festivalio puslapis http://pamatykitaip.visiems.lt

Renginį organizuoja VDU, KTU, VU, KMU, Lietuvos miškų institutas, Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga, VDU akademinio jaunimo mokslinė draugija „Modusas“, Kauno T. Ivanausko zoologijos muziejus, Lietuvos biochemikų draugija, Nacionalinė moksleivių akademija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: