B.Obama: reikia siekti argumentuotų diskusijų apie abortus  (20)

Kalbėdamas didžiausiame JAV katalikiškame universitete prezidentas Barackas Obama nejučiomis įsitraukė į diskusijas abortų klausimu ir pareiškė studentams, kad tiek šalininkams, tiek priešininkams reikia pirmiausia liautis vieniems kitus vaizdavus piktadariais, rašo AP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pats B.Obama remia teisę į abortą, tačiau neabejoja, kad tokie atvejai turėtų būti itin reti. Jis buvo pakviestas į Indianos Dievo Motinos (Notre Dame) universitetą, kur jam buvo suteiktas garbės daktaro titulas.

Prezidentas ragino studentus atviriau žvelgti į abortų šalininkų argumentus. „Atvira širdis. Atviri protai. Atviri žodžiai. Toks gyvenimo būdas nuolat buvo Dievo Motinos universiteto tradicija“, – tikino jis.

Savo kalboje B.Obama tvirtai pareiškė, kad diskusijos apie abortus, kaip ir kitos prieštaringos diskusijos, neturėtų būti pamirštamos ir ignoruojamos. Todėl studentams prabilus apie jo požiūrį į abortus, prezidentas drąsiai atsakė į jų argumentus.

Universiteto rektorius Johnas Jenkinsas džiaugėsi, kad prezidentas nebuvo iš tų, kurie liaujasi kalbėję su tais, kurie prieštarauja. Jis taip pat tikino, kad per mažai dėmesio buvo skirta apskritai faktui, jog prezidentas atvyko į universitetą, kuris atvirai prieštarauja jo vykdomai abortų politikai.

Tiesa, B.Obamą pasitiko ne tik diskutuoti pasirengę studentai, bet ir prie universiteto vartų susirinkę keli šimtai protestuotojų, kovojančių už abortų draudimą. Jie ne tik reikalavo uždrausti abortus, bet ir piktinosi universiteto sprendimu pasikviesti B.Obamą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: