Ilgesnis miegas lieknina  (9)

JAV atlikto tyrimo rezultatai liudija, kad ilgiausiai miegančios moterys yra lieknesnės už tas, kurios vos tesudeda bluostą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak mokslininkų, miego trūkumas daro įtaką hormonų pusiausvyrai, kuri savo ruožtu gali sukelti alkį ir sulėtinti medžiagų apykaitą, rašo britų dienraštis „Daily Telegraph“.

„Kai analizavome tyrimo rezultatus skirstydami jo dalyves ir trumpai ir ilgai miegančias, pamatėme, kad tų, kurios paprastai miega trumpiausiai, kūno masės indeksas buvo didesnis (28,3), nei miegančių ilgai. Pastarųjų vidutinis kūno masės indeksas siekė 24,5“, - sakė Walterio Reedo Kariuomenės medicinos centro Vašingtone miego specialistas daktaras Arnas Eliassonas.

Ankstesni JAV atlikti tyrimai yra patvirtinę, kad žmonės, kurie miega mažiau nei 7 – 9 valandas per parą, susiduria su 75 proc. didesne nutukimo rizika.

Pasak mokslininko, šiuo metu siekiama išsiaiškinti, kodėl miego trukmė ir kūno svoris gali būti susiję. Manoma, kad trumpesnis miegas sutrikdo natūralią hormonų pusiausvyrą: pavyzdžiui, jis sumažina baltyminio hormono leptino, kuris dar vadinamas sotumo hormonu, gamybą, todėl žmonės ima valgyti daugiau. Miego trukmę ir kokybę gali paveikti ir stresas, kuris savo ruožtu gali paskatinti daugiau valgyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (9)