Žvilgsnis po pasaulį: vaikai, skirti parduoti  (12)

Jaunos mergaitės Brazilijoje turi didelę paklausą, o aukšti šios šalies pareigūnai net giriasi seksualiniais santykiais su nepilnametėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brazilijos Breveso miestelis įsikūręs Amazonės deltoje. Vakarais uosto rajone iš daugybės užeigų sklinda garsi muzika ir girtų jūreivių šūksniai. Gatvėmis šlaistosi paauglės. Čia galima sutikti prekeivių narkotikais ir pasipainioti banditams. Pjautynės ir šaudymas tokie įprasti dalykai, kad nedomina net policijos.

Tačiau Breveso uosto gyvenimu susidomėjo Šveicarijos žurnalistai. Šiame pasaulyje gyvena aštuoniolikmetė Selena, profesionali prostitutė. Kai kurios jos kolegės daug jaunesnės, vienai neseniai sukako 10 metų. Selena pradėjo gyvenimą gatvėje prieš ketverius metus, kai jos tėvas prarado darbą. Motinos atlygio vos pakako 10 asmenų šeimai išmaitinti. Iš pradžių mergaitė mėgino elgetauti, tačiau jau trečią dieną kažkoks vyras pasiūlė eiti su juo į kajutę – už 20 realų (maždaug 25 litus). Selena nuėjo, nors puikiai suprato, kas bus.

Brevese savo kūnu prekiauja daugelis paauglių. Kai kuriuos į tai pastūmėjo jų pačių gimdytojai. Tėvai nakčiai „išnuomoja“ mergaites laivo jūreiviams už porą kanistrų dyzelinių degalų arba parduoda jas tarnaitėmis į turtingus namus. Vietos rinkoje paauglių paklausa didelė, ypač nekaltų mergaičių – už tokią galima gauti kelis šimtus realų.

Amazonės deltos pasaulis – tai mačo pasaulis, kuriame visuomet teisus tas, kas stipresnis. Už pinigus galima gauti viską, o seksas – įprasta prekė. Aukštas pareigas einantys žmonės visiškai nesigėdi kalbėti apie savo seksualinę patirtį su nepilnametėmis, net didžiuojasi tuo. Pavyzdžiui, policijos viršininkas turėjo lytinių santykių su trylikamete ant biliardo stalo. Maža to, jis paprašė nufilmuoti šią sceną vaizdo kamera. Paros valstijos gubernatoriaus brolis kaltinamas tuo, kad daugybę kartų žagino vienuolikmetę giminaitę. Vienas vietos deputatas, išsiskyręs gydytojas, nusipirko devynmetę „tarnaitę“ – ši turėjo ne tik valyti jo namus, bet ir būti sekso verge.

Bažnyčiai reikalaujant Paros valstijoje sukurta parlamento komisija, tirianti atvejus, kai politikai seksualiai išnaudojo nepilnametes.

„Bažnyčia yra vienintelė institucija, kuri dar gali ką nors padaryti, kad nebūtų tokio piktnaudžiavimo“, – sako šių vietų ir papročių žinovas Udo Leibrechtas. Brevese, turinčiame 100 tūkst. gyventojų, tėra du gydytojai. Be visų kitų dalykų, jie dar kas mėnesį padaro nepilnametėms dešimtis abortų.

Nuo to laiko, kai seksualiai išnaudojamų mergaičių stojo ginti Bažnyčia, suaugusių prostitučių reikalai pablogėjo. Taip sako Selena, bet savo verslo mesti neketina. Ji neturi nei deramo išsilavinimo, nei aiškesnių ateities planų. „Anksčiau buvau laiminga, o dabar turiu pinigų“, – teigia mergina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lietuvos žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: