Užšaldytas embrionas po vienuolikos metų virto naujagimiu  (5)

Shani Moran-Simmonds dabar tik du metai, tačiau kiaušinėlis, iš kurio ji išaugo, buvo apvaisintas net prieš vienuolika metų, rašo MailOnline. Kol jos tėvai kovojo su vaisingumo problemomis, Shani embrionas buvo užšaldytas ir paliktas specialioje klinikos saugykloje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad ji yra viena iš seniausių „užšaldytų“ kūdikių pasaulyje, tačiau jos tėvai Debbie ir Colinas jos gimimą laiko ne moksliniu pasiekimu, o paprasčiausiai stebuklu. Debbie kiaušintakiai yra užsiblokavę, ji 18 metų nesėkmingai bandė pastoti ir ištvėrė daugybes brangių ir emociškai sekinančių dirbtinio apvaisinimo procedūrų.

Po daugybės nesėkmių ir nusivylimų Moranai galiausiai pasidavė. Kelis metus jie gyveno susitaikę su mintimi, jog teks apsieiti be šeimos. Jie stengėsi mėgautis gyvenimo be vaikų teikiamais privalumais: daug keliavo, sparčiai kopė karjeros laiptais.

Tačiau 2005 metais viltis susilaukti vaikų vėl pradėjo kirbėti: su jais susiekė klinika, kurioje jie visą dešimtmetį laikė užšaldytus savo embrionus, užsilikusius nuo praėjusių bandymų pastoti dirbtiniu būdu. Embrionų saugojimo sutartis buvo pasibaigusi: panaudokite arba sunaikinsime, perspėjo klinika.

Po ilgų diskusijų Debbie ir Colinas pasiryžo pabandyti dar kartą. Rizika atsipirko: dvi dienas prieš Kalėdas nėštumo testas parodė, jog Debbie galiausiai nėščia. „Tai geriausia kalėdinė dovana, kurią esu gavusi. Džiaugiausi kiekviena nėštumo akimirka, — pasakojo Debbie. — Dabar, kai žmonės klausia, kiek Shani metų, juokaudama atsakau, jog 14”.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)