Erdvėlaivis "Selene": Mėnulio vaizdai iš 10,9km atstumo (Video)  (17)

Japonijos kosminių tyrimų agentūros JAXA kosminių tyrimų zondas "Selene" pirmą kartą istorijoje sudaro detalų Mėnulio žemėlapį ir didele raiška filmuoja šio dangaus kūno paviršių. Į Žemę nuolat transliuojami puikios kokybės vaizdai, kurie palaipsniui bus daromi iš vis mažesnio atstumo, kol zondas galiausiai nukris ant Mėnulio paviršiaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmajame video parodytas iš maždaug 21km atstumo nufilmuotas Antoniadi krateris, esantis pietiniame Mėnulio pusrutulyje, iš Žemės nematomoje pusėje. Kraterio pakraštys yra netaisyklingos formos ir yra vienas iš kelių mūsų palydovo kraterių, turinčių antrą vidinį žiedą. Žemiausias "Selene" lazeriniu altimačiu išmatuotas Antoniadi taškas yra 8,8km gylyje.


 

antrasis video užfiksuotas zondui skriejant periselenyje (angl. perilune) - artimiausiame Mėnuliui orbitos taške - vos 10,9km aukštyje. JAXA teigimu, "Selene" susidūrimas su paviršiumi įvyks birželio 10 dieną  18:30 laiku (pagal Grinvičo laiko juostą) ties koordinatėmis E80 S63, matomoje Mėnulio pusėje, netoli jo pietinio poliaus. Iki tol "Kaguya" (japoniškas "Selene" atitikmuo) tęs savo darbą skriedamas ypač žema palydovo orbita. 


 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)