Japonija ir Indija ruošia kosminį eksperimentą  (0)

Japonija ir Indija šiemet ketina atlikti pirmąjį bendrą abiejų šalių kosminį eksperimentą – auginti augalus nesvarumo sąlygomis, pranešė Japonijos aerokosminių tyrimų agentūra (JAXA).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio mėnesį abi valstybės planuoja iškelti į orbitą Indijoje pagamintą dirbtinį Žemės palydovą su Japonijos mokslininkų sukurta laboratorine įranga.

Šis palydovas maždaug savaitę veiks 600 kilometrų aukščio orbitoje. Pasak JAXA mokslininko profesoriaus Noriaki Ishioka, eksperimentas skirtas fotosintezės procesams kosmose tirti, jo metu bus bandoma išauginti vienos rūšies dumblius. Pasak profesoriaus, maždaug po savaitės palydovas bus nuleistas į Žemę, kad mokslininkai galėtų atlikti išsamius genetinius tyrimus ir išsiaiškinti, kaip nesvarumas veikia fotosintezę.

Nors manoma, kad tokie eksperimentai ateityje gali atverti kelią „kosminei agrogamybai“, N. Ishioka pabrėžia, kad būsimasis eksperimentas tebus pirmasis abiejų šalių mokslininkų žingsnis šia kryptimi.

Japonija siunčia savo astronautus į Tarptautinę kosminę stotį ir joje esančioje „Kibo“ laboratorijoje vykdo įvairius eksperimentus, tačiau bendradarbiavimas su Indijos kosmoso tyrimų organizacija (ISRO) suteikia galimybę diversifikuoti savo kosminius tyrimus, teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)