Vegetarinė dieta silpnina kaulus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jolitelele 2009-07-11 16:22
Na o tai kas draudžia dabar tiems vegetarams papildomai kalcio pagert, ar kokių kitų papildų, kad kaulai sustiprėtų? Nematau aš čia labai jau didelės problemos, vis geriau vegetarų silpnesni kaulai, nei didesnio vėžio tikimybė pas mėsėdžius.
Zigzaueris 2009-07-11 17:43
Vegetarai rečiau serga tokiom ligom ,kaip vėžys todėl,nes dažniausiai sveikai gyvena. Galit savo organizmus kankint,kaip norit ir kiek norit.Realiai man nusispjaut,bet neskleiskit savo erezijų visur,nes žmogus turi gaut kuo įvairesnio maisto. To tyrimo rezultatuose tiksliai nežinoma,kodėl vegetarai serga rečiau,tačiau NUMANO,kad GALBŪT dėl mėsoje esančių junginių.Bet kaip sakiau,vegetarai dažniausiai renkasi sveiką gyvenimo būdą:nerūko,vengia alkoholio,neturi antsvorio-pastarajį sėkmingai sutvarko sportas.Be to,skirtumas tarp sergančių vegetarų ir mėsėdžių nebuvo didelis,taip kad nereikia perdaug įsijaust.
vitaltrix 2009-07-11 23:11
žmogus iš prigimties yra visaėdis,taigi mėsa irgi reikalinga.Jeigu darbas kur nors ofise,mėsos galima vartoti ir mažiau,bet ten kur yra fizinis krūvis-be mėsos ir kito gyvulinio maisto ilgai netempsi.
kionig 2009-07-12 04:08
Jolitele, siulyciau mest rukyt
rimka 2009-07-12 11:07
ar tikrai jie maitinasi teisingai, jeigu kartu kartu su maistu jiems reikia vartoti visokius maisto papildus? vitaminus ir kitas medziagas kuriu jiem pritruksta? turbut kad nelabai teisingai. maista reikia parinkti teisingai, bet jokiu budu neatsisakyti mesos ar gyvuliniu produktu, nes ten yra tikrai butinu organizmui medziagu. biski pasiskaitinejau as tuos vegetaru forumus, tai man yspudis apie juos ne koks susidare. labai jie visi savim didziuojasi ir smerkia mesaedzius, ir lyginasi pastoviai, kaip jie yra sveikesni, kaip energingesni, kaip visose srityse geersni. kitur, kazkokiam dietologu puslapyje, radau visai priesinga informacija, ir daug faktu kurie buvo nutyleti. ir netgi apie ta pati vezi, procentaliai, tai skirtumas yra visai nezymus. zymus skirtumas buvo tik kraujagysliu ir sirdies ligose, bet ne vezyje. ka zianu as, tai kad pas mesaedzius, vien del daugiau gaunamu baltymu, ir geresnio ju ysisavinimo, nei kad augalines kilmes, organizmas daugkur yra pranasesnis. pvz greiciau atsinaujina pazeisti audiniai, greiciau auga raumenys, jeigu yra mankstinami, geresne lytine potencija, nors vegetarai ir sako priesingai, kad tai yra del uzsikimsusiu kraujegysliu, ir kad esa jie energingesni.
Zigzaueris 2009-07-12 11:12
Aš irgi pastebėjau,kad jie labai ten pasipūtę.Pateisinu žmones,kurie nevalgo mėsos,nes jiem paprasčiausiai nepatinka jos skonis,nevirškina,galų gale-gaila gyvunų,bet tai nėra argumentas,kodėl kiti neturi jos valgyti.Kaip sakiau-tegu kankina save,kaip tik nori,bet tegu kitiem tokios gyvensenos nekiša.
immortallt 2009-07-12 12:02
Indai jau ilgus simtmecius yra vegetarai, gyvena ilgai ir yra sveiki. Mesa nera blogai, kol ji vartojama saikingai ir ne pvz "spirgiai" kurie taukuose skesta ir pan. O kad vaisiai ir darzoves suteikia daugiau energijos, tai dar biologijos pamokose sita skaiciau... Taip pat mesa yra sunkiai virskinama ir labai daug jos yra tiesiog pasalinama, nes ji neisisavinama. Valgant vaisius ir darzoves didzioji ju dalis isisavinama.
rimka 2009-07-12 15:07
del sito nelabai noriu sutikti, cia daugkas priklauso ir nuo maisto paruosimo, ir nuo pacio zmogaus organizmo. vienam gal skrandis daug lengviau virskina augalines kilmes maista, o kitam gal labai lengvai susivirskina mesa. cia tokio bendro atsakymo nera, racijona reikia derinti pagal pati zmogu. Vienas dalykas yra aisku tikrai, atsisakyti negalima nieko, nei vaisiu, nei darzoviu, nei mesos, tie visi elementai yra butini.
Zigzaueris 2009-07-12 18:16
Galima ir atsisakyti,bet paskui turėsi ėst papildus ir triesdamas į kelnes susidarinėt belenkokias programas,vietoj to ,kad normaliai valgytum
Aurum 2009-07-13 00:33
Jeigu kaulais retesni, tai dar nereiskia, kad jie dazniau luzta. Siaip yra nemazai lydiniu, kuriu poretumas padaro ji tik stipresni, palyginus su vientisa tos medziagos mase. Net ir pvz. nanovamzdeliai yra daug stipresni negu grafitas, nors ir vienas ir kitas yra ta pati medziaga, tik vienas labiau strukturizuotas. Labai priklauso nuo to, kaip susidaro porietumas. Kai kuriu kaulai del porietumo gali darytis dar tvirtesni. Ir siame straipsnyje parasyta, kad netirta kaip porietumas priklauso nuo tvirtumo kaulo. Osteoporoze veda prie kraujagysliu uzkalkejimo, kas yra daug blogesnis reiskinys negu kaulu retejimas. O apie tai kazkaip nieko neuzsiminima. Tai gal visdelto kraujagysles pas vegetarus neuzkalkeja.
kiesza 2009-07-13 00:53
Idomu kuris laimingesnis buna tas kuris nevalgo mesos ir visada apsnudes vaiksto nieko nesuvokdamas kas dedasi aplinkui ir taip 90 metu ar tas kuris per gyvenima prisilinksmina ir prisivalgo taciau mirsta 70 bet gali papasakot dvigubai daugiau uz ta vegetara..
Zigzaueris 2009-07-13 08:42
Štiš iš čia.Eilinę nesamonę pasakiai.....
rimka 2009-07-13 14:48
siaip tai pvz Bruce Lee mego zalia mesa, jis jos dedavo i savo proteininius kokteilius. o kas gali ka blogo apie jo sveikata pasakyt ?
Lancca 2009-08-28 12:12
Žmogaus žarnynas iš prigimties per ilgas virškinti mėsą, tai daugiau ar mažiau ją valgydami teršiam savo organizmą. Senovėj kai kur buvo tokios mirties bausmės taikomos, žmogų įmesdavo į duobę ir maitindavo tik mėsa, po dviejų savaičių jis mirdavo.