Vakcina nuo kiaulių gripo jau bandoma su žmonėmis  (4)

Australijoje prasidėjo pirmieji pasaulyje vakcinos nuo A (H1N1) gripo viruso bandymai su žmonėmis. Pasak specialistų, prireiks mažiausiai 6 savaičių, kad paaiškėtų, ar ši vakcina tikrai yra veiksminga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, iki šio laiko nuo vadinamojo kiaulių gripo pandemijos visame pasaulyje mirė daugiau nei 700 žmonių. PSO ekspertų teigimu, ši gripo pandemija plinta greičiausiai istorijoje.

Australijos bendrovė „Vaxine“, viena iš dviejų šalyje vakciną nuo A (H1N1) viruso kuriančių ir jos tyrimus vykdančių farmacijos įmonių, šią savaitę pradėjo jos bandymus su žmonėmis, pranešė „Daily Telegraph“. Jos sukurtą eksperimentinę vakciną bando 300 suaugusių savanorių. Po kelių dienų „Vaxine“ pavyzdžiu pasekė ir Melburno bendrovė CSL: jos sukurtos vakcinos bandymuose, kurie truks 7 mėnesius, dalyvauja 240 žmonių.

Pasak „Vaxine“ atstovų, prireiks nuo 6 iki 8 savaičių, kad paaiškėtų, ar abi šios vakcinos yra veiksmingos. Anot jų, nėra jokios garantijos, kad abi šios vakcinos galės apsaugoti nuo H1N1 viruso – kiaulių gripo užkratas esą yra labai specifinis ir „labai skiriasi“ nuo kitų gripo virusų atmainų, tačiau mokslininkai tikisi sėkmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: