Bus pakeista pirmojo Indijos mėnuleigio konstrukcija  (1)

Indijos kosmoso tyrimų organizacija (ISRO) nusprendė pakeisti būsimojo Mėnulį tirsiančio roboto „Chandrayaan-2“ konstrukciją, pranešė „Space-Travel.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai dėl šiuo metu aplink Mėnulį skriejančio kosminio zondo „Chandrayaan-1“ konstrukcijos trūkumų sugedo aparatui orientuotis pagal žvaigždes padedantis daviklis. ISRO mokslininkai mano, kad jis sugedo dėl to, jog buvo per mažai apsaugotas nuo Saulės spinduliavimo.

Vadinamasis žvaigždžių daviklis yra vienas svarbiausių „Chandrayaan-1“ prietaisų. Dėl jo gedimo iškilo grėsmė įpusėtai šio kosminio zondo tyrimų programai.

2011 arba 2012 metais Indija planuoja paleisti į Mėnulį savo antrąją nepilotuojamą misiją „Chandrayaan-2“. Pagal šią tyrimų programą į Mėnulį būtų nuleistas mėnuleigis, o ryšį su juo palaikytų naujas aplink Mėnulį skriejantis palydovas.

Pasak ISRO atstovų, dėl „Chandrayaan-1“ gedimo Indijos kosminės programos inžinieriai perdarys būsimuosius kosminius aparatus ir pilotuojamus kosminius laivus nuo Saulės spindulių saugančius apsauginius skydus.

Po to, kai „Chandrayaan-2“ išbandys naujojo apsauginio skydo konstrukcijos patikimumą, Indija ketina iškelti į orbitą aplink Žemę du savo astronautus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: