NASA aplinkosaugos palydovas padarė pirmąją Žemės nuotrauką  (0)

Naujasis JAV geostacionarių aplinkosaugos stebėjimų palydovų sistemos GOES (Geostationary Operational Environmental Satellite) aparatas GOES-14 perdavė pirmąją didelės raiškos Žemės nuotrauką, pranešė NASA.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujojo palydovo „Imager“ kamera užtikrina apie 1 kilometro į vieną vaizdo tašką raišką. GOES-14 Žemę stebės iš maždaug 36 000 kilometrų aukščio.

Šioje nuotraukoje, kurios didelės raiškos variantą galima išvysti čia, matyti žemas atmosferinis aktyvumas virš Atlanto vandenyno, o rytinėje Ramiojo vandenyno dalyje pastebimos kelios galimų tropinių ciklonų užuomazgos, nors, pasak mokslininkų, jų susiformavimo tikimybė nedidelė. Nuotrauka buvo padaryta liepos 27 dieną.

Pasak NASA atstovų, šiuo metu vykdomi intensyvūs GOES-14 testavimo darbai. Jie truks 5 mėnesius, o po to palydovas bus pervestas į budėjimo režimą. Tai reiškia, kad jei kuris nors iš 4 šiuo metu orbitoje esančių GOES sistemos palydovų nustotų veikęs, GOES-14 užimtų jo vietą. NASA inžinierių skaičiavimais tai gali atsitikti jau šių metų pabaigoje.

GOES-14 į numatytą orbitą buvo iškeltas liepos 27 dieną. Nuo ankstesnių serijos palydovų jis skiriasi didesnės raiškos kameromis, kurios leis tiksliau fiksuoti įvairius atmosferos reiškinius, o tai savo ruožtu padės geriau prognozuoti orus. Be to, naujasis palydovas, kaip ir ankstesnieji, stebi Saulės aktyvumą registruodamas iš jos sklindantį didelės energijos dalelių srautą ir matuodamas rentgeno spindulių intensyvumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: