Rinkoje – asmeniniai Žemės palydovai  (6)

JAV bendrovė „Interorbital Systems“ siūlo visiems norintiems už 8 tūkstančius dolerių patiems pasigaminti nuosavą dirbtinį Žemės palydovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos siūlomame „pasidaryk pats“ palydovo gamybos rinkinyje yra visi reikiami miniatiūrinio asmeninio palydovo komponentai. Į rinkinio kainą įeina ir jo iškėlimas į orbitą.

TubeSat“ pavadintame asmeninio palydovo rinkinyje yra korpusas, saulės baterijos, mikrokompiuteris, antenos bei valdikliai. Komplekte yra ir reikiama programinė įranga. Bendra surinkto palydovo masė – 500 gramų.

Surinkus palydovą vartotojui belieka papildyti jį savo pasirinktais įrenginiais. Pavyzdžiui, tokiame palydove gali būti vykdomi įvairūs biologiniai eksperimentai, jame galima įmontuoti fotografavimui iš orbitos skirtą vaizdo techniką, palydovus galima naudoti ir reklaminiais tikslais. Vartotojo pasirenkamo naudingojo svorio riba – 200 gramų.

„Interorbital Systems“ savo klientų surinktus palydovus į žemą Žemės orbitą kels savos gamybos raketomis nešėjomis „Neptune 30“. Tokia raketa gali į kosmosą išsyk iškelti iki 30 mikropalydovų.

Siekiant išvengti kosminės erdvės teršimo tokių palydovų trajektorija parinkta taip, kad po 2 savaičių jų orbita ima žemėti, ir ilgainiui jie sudega atmosferoje.

Pranešama, kad pirmieji „TubeSat“ palydovai bus paleisti 2010 m. viduryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: