Tomas Bitinas. Minint antrojo pasaulinio karo 70-etį: karo pamokos neišmoktos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2009-09-03 09:33
Visu pirma pirmieji metai po SSRS zlugimo, kada jega panande sulaikyti Abchazija ir P.Oestija kai jos pamegino atsiskirti. Saakasvilis ateidamas i valdzia prizadejo Gruzija suvienyti bet kokia kaina(tik ne derybu, sitai labai nesiseke, gal del to kad nebande? ) Per visa ta laika jie tk skurdio tu saliu zmones, jie(kaip beje ir dauguma gruzinu) turejo dirbti ir viska gauti is Rusijos, akivaizdu kodel gruzinai jiems netapo patrauklesni. Truksta rimtu irodymu, taciau jei rusai butu pirmi puole, tikrai gruzinai nebutu isiverze i separatistiniu valstybiu teritorija, nes kaip paskui taip staigiai buvo priversti trauktis?
gabus 2009-09-04 20:57
Reikėjo pažiūrėti filmą "Kraujuojanti Gruzija". Šiaip 200 tankų (+ daaaaug transporto) paruošti, suformuoti, parengti planą ir visą tą koloną perkelti per tunelį per nepilną parą yra švelniai tariant neįmanoma. T.y. gruzinai įsiveržė, kaip kolona jau judėjo Rokio tuneliu į "išlaisvinamajį karą". Parašysiu daugiau, dabar neturiu laiko.
Arns 2009-09-04 22:34
ir ka, problema bus isspresta O po ko nutraukti rysiai? Po to kai gruzinai nusprende pakariauti su osetinais. Taigi, kas tada lieka valstybei? Kaimynes Gruzija ir Rusija, na arba visiem dvesti, bet pastorojo ivykimis jau butu gruzinu vygdytas genocidas osetinu atzvilgiu Tad dauguma vyko dirbti i rusija, iki kol nesipykom ir neistojom i ES(atsirado sugriestintas vizu ir t.t rezimas), daug ir musiskiu dirbo Rusijoje. Nes manau tau reiktu priminti nesena istorija, kai pas rusus 1998 prasidejo krize, Lietuva irgi gan smarkiai pajuto, tikrai ne todel, kad koks ten vamzdelis uzluzo, tiesiog dauguma is pardavimo Rusijoje gyveno. O kodel reiktu sakyti, kad visi osetinai nori atsiskirti ir nutraukti rysius su gruzija? Vieni tik pagal kilmes saknis osetinai, bet tradicijos irt.t jau viskas pakite. Dalis tiesiog turi kitokia nuomone, kaip demokratijoje. Ir vis del to, kas pirmasis perzenge siena? Tie tankai ar gruzinu tankai? Juk karo pradzia lyg ir ne manevrai savose teritorijose
Seip 2009-09-04 22:56
Rytai , Vakrai .. nores uzipult - uzispuls ... Lenkija irgi turejo su UK pasirasius sutarti, o realiai nieks jai nepadejo kai Vokeciai uzsipuole , taip kad, nieks realiai neapsaugotas... Kas del Gruzijos, taip, turit jus savo nuomone ir priklausot tai mazumai kuri teigia, kad kara su Gruzija pradejo Rusija. Manes ten nebuvo 100% teigt negaliu, bet pilnai palaikau daugumos nuomone... Na tikejos gruzija , kad iskarto sulauks NATO pagalbos, deja. U.S. palydovai akylai stebejo Iraka, nebuvo jiems idomus Gruzijos reikalai, ai gi Gruzijoj debesuota buvo ir nezinojo kas pirmas pradejo.. Turit nuomone - puiku... Bet ne pirskit ta nuomone kitems, kiekvienas pats gali sudaryt savo individualias isvadas ir jos nebutinai turi sutapt su jusiskemis!
gabus 2009-09-06 11:25
Jo, aš esu iš tų 3,45 žmogaus.
Arns 2009-09-06 12:41
Tai vel eilinis palyginimas su Kosovu, jie norejo atsiskirti ir Serbus atmuse NATO pajegos, Osetija norejo atsiskirti, gruzinus atmuse Rusijos pajegos, tad lygybe Tad NATO neturedama ko ginti galejo ir gali isiversti ir pasakyti kur reikia pakeisti valdzia, kur demokratijai metas isitvirtinti ir pan, o Rusijai tai negalima? Sitame pasaulyje zaidziama pagal tas pacias taisykles, tad netinka romenu posakis "kas galima Jupiteriui, negalima Jauciui". Kodel Rusija negalejo parduoti ginklu kam nori, bet gruzinai galejo prisipirkti ju kiek nori? Taigi, norejo ir apginklavo, lygiai taip pat kaip JAV apginkluoja Afganistano, Irako "demokratinius" rezimus, tai Rusija galejo apginkluoti savo statytinius. Taigi, vel lygybe. "Yra dvi nuomonės: mano ir neteisinga" Taigi, perfrazuojant tavo parasa, yra nuomone ir neapykanta zinomiems faktams
gabus 2009-09-12 20:49
Kurį laiką negalėjau parašyti, mokslai spaudė. Ir tai rašo žmogus, kurio avataras yra vieno iš labiausiai nusikaltusių rėžimų simbolis. Tau geriau patylėti.