Kodėl žmonės tapo baltaodžiai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iusegun 2009-09-03 13:05
kazko truputi nesupratau. juoda spalva labiau sugeria sviesa, nei balta. tai kodel balta oda daugiau pasigamina vitamino D? ar ji jau cia evoliucijos eigoje ismoko daugiau gaminti vitamino D nei juoda? tai taip iseina kad tas ant to...
modis 2009-09-03 14:29
"sugeria", manau čia ir bėda. Kiek suprantu ne pigmentas gamina vitaminą D, o po oda esantys audiniai, taigi šviesa turi prasiskverbti į audinius. Pataisykite jei netaip suprantu. Mano nuomone vitamino trukumas buvo pagrindinis faktorius, pvz kaip šviesiaodžių rinkimasis partneriu buvo sąlygojamas asociacijų, kad jie sveikiasni ty nekenčia nuo vitamino D trūkumo. Priežastis tapati.
loggo 2009-09-03 14:29
Šiaip man labai logiškas paaiškinimas yra šilumos netekimas. Paprasta fizika: juodi objektai lengvai sugeria elektromagnetines bangas (tarp jų ir regimąją šviesą - dėl ko tie kūnai ir yra juodi,- bei infraraudonuosius spindulius - šilumą), bet tuo pačiu ir lengvai jas išspinduliuoja, taigi ir šilumą greitai praranda; tuo tarpu balti objektai EM bangas atspindi (sugeria mažai šilumos), bet užtat ir žymiai lėčiau jas, em bangas, išspinduliuoja (lėčiau netenka šilumos). Trumpai tariant, baltiesiems žmonėms šaltoje aplinkoje lengviau išgyventi dėl lėtesnio šilumos netekimo.
lape 2009-09-03 14:54
Bet seksualine atranka, tai abejoju - kažkaip moteris negrai labiau traukia, ir kaip rašė neseniai - žmonijos ateitis - "šokoladinė".
kiesza 2009-09-03 16:10
Seniau t.y pries 10ntuoju metu ne moteris rinkdavosi su kuo myletis o vyrai !! jie galejo myletis su kuo tik norejo ir dazniausiai rinkdavos sviesenes moteris todel visi ir vis baltejo
marazas 2009-09-04 00:37
Tai, kad dabar moterys renkasi ne tiek dėl šokoladinės spalvos, bet dėl ilgo banano O šiaip, paskutinis komentaras visiškai teisingas. Anuomet rinkdavosi vyrai ir jokių kitokių variantų.
gagu 2009-09-04 11:52
Na manau praeityj abu rinkdavos sau partneri. Tik moteris gal pasirinkdavo sveikesni, stipresni vyra, garantuojanti ismaitint seima. O vyras gal atsirinkdavo moterį iš tų, kurios renkasi jį, kad butu maloniau gyvent.