Indijos zondas aptiko amerikiečių pėdsakus Mėnulyje  (41)

Aplink Mėnulį skriejantis Indijos kosminis zondas „Chandrayaan-1“ nufotografavo NASA kosminio laivo „Apollo-15“ nusileidimo vietą, šiandien pranešė Indijos kosmoso tyrimų organizacija ISRO. Šios nuotraukos dar kartą paneigė daugelį metų plėtotą „sąmokslo teoriją“, teigiančią, neva amerikiečių išsilaipinimas Mėnulyje tebuvo išmoninga inscenizacija, rašo dienraštis „Times of India“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ISRO atstovų teigimu, likus kelioms dienoms iki ryšio su „Chandrayaan-1“ sutrikimo, į Žemę buvo perduotos „Apollo-15“ nusileidimo vietos nuotraukos. Jose esą aiškiai matyti NASA erdvėlaivio paliktos žymės ir astronautų naudoto mėnuleigio vėžės, paliktos ekspedicijos metu apžiūrinėjant vietovę. Pačių astronautų pėdsakų Mėnulio grunte dėl nepakankamos kameros raiškos nematyti.

Pasak ISRO kosminių tyrimų centro vyriausiojo mokslinio vadovo daktaro Prakasho Chauhano, amerikiečių Mėnulyje paliktos žymės yra labai aiškiai matomos: nesujudintas Mėnulio grunto paviršius yra tamsus, o palikti atspaudai – šviesūs.

ISRO šias nuotraukas žada viešai paskelbti po 2 mėnesių, kai bus atlikti visi reikiami perduotų nuotraukų tyrimai.

Reikia pastebėti, kad ISRO patvirtino NASA „alibi“ pačiu laiku: šiuo metu ryšys su „Chandrayaan-1“ yra prarastas. Neseniai Indijos atstovai pranešė, kad nebeveikiantis palydovas suksis aplink Mėnulį dar 1000 dienų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (41)