Temperatūra Arktyje - aukščiausia per 2000 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Crus 2009-09-06 14:14
nepamirskit, kad ugnikalniu aktyvumas irgi labai smarkiai prisideda prie CO2 kiekio atmosferoje. todel as linkes sutikti su ta nuomone, kad "siltnamio efektas" yra daugiau naturalus procesas ir tik nedidele dalimi prisidejes prie to ir zmogus. Biblijoje ir kituose saltiniuose minimi tvanai galetu buti irodymas to, jog praeityje ledynai irgi tirpo. kas liecia koralus randamus auksciau dabartinio juros lygio tai nebuciau toks tikras, kad jie ten atsirado butent del aukstesnio juros lygio, nes koralai randami ir aukstai kalnuose, bet tai nereiskia kad juos buvo apsemes vandenynas, jie ten "pakilo" judant plokstem ir susidarant kalnams.
špokas 2009-09-06 17:52
Na gerai yra valstybių kuriuos atsodina medžius, bet ar jų daug tokių yra ? Pvz . amazonės miškai yra labai minimaliai atsodinami... Kitas dalykas yra tas, kad žmogus neįsivaizduoja , kas bus net jei mes minimaliai prisidėsim prie klimato kaitos , pasekmės nežinomos, bet ar jos bus, manau tikrai taip... Bet labiau turėtų būti akcentuojama gamtos tarša chemikalais, visokiom šiukšlėm, nes tai doda daug didesnės žalos... Ir tokie dalykai yra padaromi tik tai mūsų , ir tai galėtume sutvarkyti...
immortallt 2009-09-06 18:38
Ugnikalniu aktyvumas yra smarkiai sumazejes, o smoge yra daugiausia net ne CO2 ar CO, o ju junginiu, kurie daug pavojingesni. Beje pamirsot istorija su ozono skylem ? Tikrai zmogus turi mazai itakos tam aplinkai ?
Schmutziege 2009-09-06 20:18
Jeigu apie taršą, tai neterškim padangių šviesa, išjunkim šviestuvus ir vaikščiokim tamsoj, jugi saugosim gamtą. Tas atšilimas yra perdėtas reikalas, pirmiau reikia susitvarkyti su vidinėmis problemomis, o tada postringaut apie atšilimus.
punktyras 2009-09-06 21:34
O žmonės prisidėjo prie ozono skylės susiformavimo labiau, nei vulkanai ar kas nors kita. Amazonės miškai tikrai sparčiau kertami, nei atsodinami (?) Tvanas, labiausiai tikėtina, buvo tsunamio pasireiškimasnuo Santorinio vulkano veiklos, o ne ledynų tirpsmo padarinys. O ir Biblija tikrai nėra patikimas istorinis dokumentas, kaip koks Koranas.
Crus 2009-09-08 19:19
nesakau, kad Biblija labai patikimas saltinis, tiesiog daviau kaip pavyzdi, nes ji daugiausiai zmones ir zino. esme tame, kad yra daug saltiniu kur minimas tvanas (netgi baltu mitologijoje).