Kosmosas nustebino naujokus astronautus  (7)

Į tarptautinę kosminę stotį pakilusiems naujokams astronautams maistas atrodo geras, tačiau ore, anot jų, tvyro keistas kvapas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aplinka labai, labai skiriasi nuo tos, kurios tikėjausi“, – sakė į kosmosą pirmą kartą pakilęs „Discovery“ erdvėlaivio pilotas Kevinas Fordas, praneša Space.com.

Vienas iš dalykų, kuriems astronautas nebuvo pasirengęs, – keistas kvapas.

„Jiems grįžus po išėjimų į atvirą kosmosą jaučiamas labai aiškus kosmoso kvapas. Tai panašu... Tai kažkas, ko niekada naksčiau nesu užuodęs, tačiau niekada nepamiršiu. Tokie dalykai išlieka“, – surengtoje spaudos konferencijoje iš kosminės stoties kalbėjo K. Fordas.

Praeityje astronautai kosmoso erdvės kvapą yra lyginę su kažkuo panašiu į parako ar ozono - primenančiu metalo suvirinimą.

Anot K. Fordo, stebino ir neįprasti skrydžio garsai.

Iš 13 tarptautinėje kosminėje stotyje ir prisišvartavusiame erdvėlaivyje esančių astronautų beveik pusei tai yra pirmoji kelionė į kosmosą.

Jeigu kvapai ir garsai buvo netikėti, tai su mityba viskas labai gerai. „Maistas nuostabus“, – tvirtino Nicole Stott, kuri, atvykusi su „Discovery“, liks dar trims mėnesiams. Anot jos, dėl to, kad misijoje dalyvauja daugelis šalių, viskas panašu į švedišką stalą, nes yra maisto iš JAV, Rusijos, Kanados, Japonijos, Europos.

Belieka tikėtis, jog ateityje plėtojant kosmoso turizmą, atviros erdvės garsus bei kvapus galės patyrinėti ne tik profesionalūs astronautai, bet ir paprasti smalsuoliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)