Kiaulių gripą gali padėti įveikti senoviniai kinų vaistai  (8)

Taivano universiteto mokslininkai nustatė, jog 1918 metais kovojant su ispaniškojo gripo epidemija naudoto augalo šaknyse yra natūralaus antivirusinio junginio, naikinančio vadinamojo kiaulių gripo virusą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kvapioji ferula, dėl savo dvokiančių syvų dar vadinama velnio mėšlu, auga Irane, Afganistane ir Kinijoje. Tirdami augalo ekstrakto cheminę sudėtį mokslininkai Fang-Rong Chang ir Yang-Chan Wu nustatė, jog kai kurie jų daug efektyviau kovoja su H1N1 virusu, nei dabar skiriami antivirusiniai vaistai, rašo LiveScience.com.

Šis augalas plačiai naudojamas kinų liaudies medicinoje, jis priklauso augalų rūšiai, turinčiai daugiau kaip 230 natūralių gydomųjų junginių, teigia mokslininkai. Jie žinojo, jog augalo šaknys buvo naudojamos kovojant su 1918 metais kilusia gripo pandemija, tad norėjo išsiaiškint, ar šaknyje tikrai buvo natūralių antivirusinių savybių turinčių medžiagų. Ištyrę Taipėjaus žolių parduotuvėje įsigytą šaknį jie aptiko kelis stipraus poveikio antivirusinius junginius, naikinančius H1N1 virusą.

Anot mokslininkų, naudojant šiuos junginius galima sukurti naujus vaistus nuo naujojo tipo gripo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: