Algimantas Čekuolis. Vėliavos bokštuose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Plikas 2009-09-15 16:03
Gali nors ir 100 kartų pasakyti tą patį, labiau įtikinamai vistiek neskambės. Šį teiginį pagrindžiančių argumentų dar nepateikei. Pakartosiu: nuo kada sovietinių simbolių draudimas yra prilyginamas fašizmui?
nerimas 2009-09-15 16:11
arns, visų pirma jūs esate teisus dėl to, kad raudonoji kariuomenė buvo pasitikta kaune kaip išvaduotojai. iš dalies tai buvo todėl, kad smetona nebuvo toks prezidentas kaip adamkus, o labiau panašėjo į pinočetą ar musolinį. tik ne tokį kraugerišką. Antra, nemaišykite teroristinio karo su partizaniniu. Nesakau, kad visi, kurie save vadino partizanais buvo šventi, bet vis dėl to jie nebuvo teroristais. paskutiniai partizanai, mano uošvis dar juos pamena - tie tikrai buvo praktiškai banditai - apiplėšė juvelyrinę parduotuvę latvijoje, ir bandė pasislėpti lietuvoje. bet jei paskaitytumėt Ramanausko "Vanago" memuarus, matytumėt, kad pradžioje partizanų atranka buvo gerokai reiklesnė nei atranka į dabartinę lietuvos kariuomenę. Be to, o sakykit, kodėl lietuviai aplamai turėjo prie ko nors šlietis? Mums pilnai užtenka, kad visokia "šval' " nelystų į mūsų teritoriją.
Arns 2009-09-15 17:05
SS dalinys dar nieko nesako? O tai, kad nemaza dalis veliau tapusiuju partizanais buvo tuose sarasuose? Tad nematau jokio ryskesnio atsakomybes skirtumo. Apie veikla ir t.t jau kita kalba. Siuo atveju pati priklausomybe, o ne spejamos/galimos priezastys svarbu. Juk minejau, kad sovietinis laikotarpis bandomas "istrinti" is istorijos formuojant nuomone jog tai buvo vien tik kaip blogas laikotarpis. Taip, visko buvo, taciau kodel lengva rana nenurasome visu pasiekimu pasiektu tada? Nekelkim klausimu "kas butu jeigu...", esme tame, kad didzioji dalis musu tiek blogojo tiek gerojo paveldo(cia ne vien apie materealius dalykus) yra sovietinis, o ne kazkoks mistiskas tarpukario ar LDK. Vien kalbomis nepakeisi fakto, taciau tas daroma. Skatinama nepagrysta rusofobija tautoje irgi puikus pavizdys, kad geriau bet kas, nei tiesa. Yra dalyku kada reikia tureti SAVO nuomone, SAVO poziuri i ivykius, bet tai turi buti RACIONALUS sprendimai, o ne tiesiog priesingos pozicijos nei Rusija uzemimas, klystame visi, tik vieni lyg oziai(liaudies patarle lemiantis) isispyre nenori gyventi toliau. Musiskiu atveju tai priliginimas, nes suplakti jie su fasistiniais simboliais, na o jei visas pasaulis svastikas ir pan dalykus lygina su fasitinemis idejomis(tokiais simboliais beje megsta ir neofasistai pabrezti savo indititeta), akivaizdu kas pas mus norima padaryti. Fasistu nusikaltimus po karo irode ir pripazino visa zmoniu bendruomene, mes siuo atveju nuspresdami kad komunistiniai simboliai yra lygus fasistiniems, kiek perskubinam ir perlenkiam lazda. Ar ne?
Tir4elis 2009-09-15 17:11
Tikrai taip. Ne kartą esu kalbėjęs čia apie to meto istoriją, bet matau "raudonosios ideologijos" gerbėjams matau faktai nei motais. Kaip "nerimas" teisingai ir paminėjo, kad pradžioje buvo tikri patriotai. Dar nespėti Kazachstano stepėse nužudyt ar į Sibirą išvežt kariai, patriotiškai nusiteikę piliečiai, bei tie, kurie jau buvo spėję nukentėt nuo "išvaduotojų". Vėliau, deja liko tik bailūs prisiplakėliai ir tikri banditai teršę vardą tų, kurie jau buvo kovoje su RA ir stribais galvas padėt. Ne veltui pradžioje buvo toks partizaninio judėjimo palaikymas, o paskui, visos tos "košės" gale, kiti ir pas stribus ėjo, kad tik tikriesiems banditams atkeršyt. Todėl "Arns" prašyčiau nemaišyt faktų pateikiant kaip vieną visumą.
Plikas 2009-09-15 18:10
Lietuvoje draudžiama tiek fašistinė tiek komunistinė simbolika ir todėl Lietuvos valdžia yra profašistinė? Čia jau juokas ima iš tamstos logikos.
gabus 2009-09-15 18:50
? Kodėl lyginama? Nes komunizmas mūsų tautai padarė gerokai daugiau žalos, nei nacizmas. Va dėl ko.
Bicas 2009-09-21 13:06
keista cia matyti rusofilu, norinciu tokio gyvenimo kaip rusijoj, balsuojanciu uz visokius uspaskichus, paksus, tauip mes niekad negyvensim kaip kokie svedai(vargsai svedai, nepatyre rusu isvaduotoju dziaugsmo, del to gyvena taip "prastai" uztenka paziurekit i r vokietija, nepadeda vakaru vokieicu kisami milijardai ir dar bent 20 metu rytu vokietija bus toli uz nugaros vakaru vokietijai. beje, lietuviai irgi labiau myli rytu vokieicus, nes su jais gali koki nelegalu bizniuka su cigaretem prasukt ar dar ka sugalvot, o ziurek vakaru vokieicui ka nors tokio pasiulysi ir jau lauk uz duru mentu ) siaip labai keista, kad tiek rusofilu lietuvoj, keikianciu lietuva ir vakarus, bet ju i rusija neisvarysi net su sautuvu... rusai su beveik visa mendelejevo lentele po zeme, su didziausiais turtais pasaulyje niekad negyveno turtingai ir gerai... ai nenoriu cia daug rasyt, dar apsauks mane rusofobu
fro5t 2009-10-04 10:53
Tai propagandine foto kurioje matomas gruzijos kareivis.. "War of the century" dokumentikoje atskleidziama kad reichstaga sturmavo ir veliava iskele Michailas Mininas ir jo burys..