Gepardo patelė įtvirtino naują 100 metrų bėgimo rekordą (Video)  (7)

Gepardo patelė, vardu Sara, nuo šiol oficialiai laikoma greičiausiai 100 metrų atstumą įveikusia kačių šeimos atstove.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne paslaptis, jog gepardai yra patys greičiausi žinduoliai žemėje, per trumpą laiką (2 – 3 sekundes) gali išvystyti 110 km/h greitį. O kiek gi laiko jiems prireikia nubėgti 100 metrų atstumą?

Tą nusprendė išmatuoti JAV Ogajo valstijoje esančio zoologijos sodo darbuotojai. Tiesa, tai ne pirmasis geopardų "sportinis" bėgimas - 2001 metais buvo užfiksuotas lyg šiolinis rekordas - 6.19 sekundės.

Sarai ne tik pasisekė šį skaičių pasiekti, bet ir truputi pagerinti - antrojo bėgimo metu plėšrūnas distanciją įveikė per 6.13 sek. Štai toks yra naujasis rekordas.

Turbūt, būtų įdomu palyginti su žmogaus greičiu? Šioje distancijoje užfiksuotas pasaulio rekordas - 9.58 sek. Ir jis pasiektas ne taip jau seniai - dar šią vasarą 22-ejų metų Jamaikos sprinteris Usainas Boltas Berlyne vykstančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionato 100 metrų bėgimo finale pagerino visų laikų planetos rekordą ir iškovojo aukso medalį. Triskart olimpinis čempionas distanciją įveikė per 9,58 sekundės ir 0,11 sek. pranoko sau pačiam priklausiusį ankstesnį geriausią šios rungties pasiekimą – 9,69 sek.

Jeigu geopardai treniruotųsi taip kaip žmonių sportininkai ir dar dalyvautų nuolatinėse atrankose, koks gi būtų jų galutinis rekordas, įspėti ne taip jau lengva. Na, o kaip rekordą pasiekė Sara, galima pažiūrėti šiame video siužete:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: