Rusija nori atidėti kosminę misiją į Marso palydovą  (3)

Rusijos federalinė kosmoso agentūra „Roskosmos“ šiemet turėjusią prasidėti kosminę misiją į Marso palydovą Fobą ketina atidėti bent iki 2011 metų. Apie tai, remdamasi savo šaltiniais „Roskosmos“, pranešė svetainė „Russianspaceweb.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad svarbiausias tokio sprendimo argumentas yra tas, jog kosminio zondo skrydžio valdymo sistema gali neatlaikyti misijos trukmės.

„Phobos-Grunt“ projektas turėjo prasidėti šių metų spalį. Rusijos kosminis zondas turėjo pasiekti Marso palydovą Fobą, nusileisti jame, paimti grunto pavyzdžius, vėl pakilti ir grįžti į Žemę. Visa ši misija turėjo užtrukti maždaug 3 metus.

Tačiau S. Lavočkino mokslinio- gamybinio susivienijimo specialistai, šiuo metu testuojantys „Phobos-Grunt“ aparatą, rekomenduoja atidėti skrydį dėl per didelės skrydžio valdymo sistemos sutrikimo rizikos.

„Russianspaceweb.com“ žiniomis, misijos į Fobą likimas paaiškės per dvi artimiausias savaites. Manoma, kad „Roskosmos“ paskelbs oficialų pareiškimą dėl jos atidėjimo.

„Phobos-Grunt“ nuo pat 1998 m. buvo laikomas svarbiausiu Rusijos tarpplanetinių skrydžių programos projektu. Neseniai Europos kosmoso agentūra (ESA) pasirašė su „Roskosmos“ sutartį dėl bendradarbiavimo vykdant Marso tyrimų programas „ExoMars“ ir „Phobos-Grunt“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)