Nelegalūs genetiškai pakeisti linai galėjo pasklisti po visą Europą  (4)

Vokietijos Badeno-Viurtembergo žemės vyriausybė pranešė, kad šalies pietvakariuose buvo aptikti dideli nelegaliai augintų genetiškai pakeistų aliejinių (sėmeninių) linų plotai, pranešė naujienų agentūra DPA.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėjus tyrimą paaiškėjo, kad čia auginti aliejiniai linai buvo pardavinėjami kelioms Europos valstybėms.

Badeno-Viurtembergo žemės ūkio ministras Peteris Haukas pareiškė, kad didžioji dalis genetiškai pakeistų linų sėklų buvo įvežta iš Kanados, didžiausios aliejinių linų tiekėjos Vokietijai.

„Mes manome, kad tai turės poveikį ne tik Vokietijai, bet ir visai Europai“, - sakė ministras, turėdamas mintyje išsiaiškintą nelegalaus genetiškai pakeistų linų auginimo Badeno-Viurtembergo žemėje faktą.

Nors manoma, kad genetiškai pakeistų linų sėmenys nekelia pavojaus sveikatai, tačiau Europos Sąjungoje galiojantys įstatymai draudžia naudoti juos maisto produktuose.

Sėmenys ir sėmenų aliejus yra gerai vertinami, gydančiu poveikiu (mažina cholestorolio kiekį kraujyje) pasižymintys maisto produktai. Pasak stambių Vokietijos kepyklų asociacijos, skelbiančios, jog nepritaria genetiškai pakeistų augalų naudojimui maisto produktuose, atstovų, šis įvykis sustiprins vartotojų ir gamintojų nepasitikėjimą tiekėjais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: