NASA zondas ruošiasi priartėjimui prie Merkurijaus (Video)  (0)

Merkurijų tiriantis NASA kosminis zondas MESSENGER (Mercury Surface, Space Environment, Geochemistry, and Ranging spacecraft) ateinantį antradienį, rugsėjo 29 dieną, trečiąjį ir paskutinį kartą priartės prie planetos prieš tapdamas jos palydovu 2011 m., pranešė NASA.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

MESSENGER praskris pro Merkurijų mažiau nei 227 kilometrų atstumu virš jo paviršiaus, teigiama pranešime.

Pasak MESSENGER programos mokslinio vadovo, Carnegie instituto Niujorke (JAV) mokslininko Seano Solomono, šis zondo skrydis bus trečiasis jo priartėjimas prie planetos prieš pereinant į Merkurijaus orbitą, ir paskutinioji mokslininkų galimybė iš taip arti pažvelgti į Merkurijaus pusiaujo sritį.

Zondui artėjant prie planetos bus fotografuojami dar neužfiksuoti Merkurijaus paviršiaus plotai, o praėjus tolti bus padarytos didelės raiškos pietų pusrutulio nuotraukos. Iki šiol MESSENGER yra nufotografavęs apie 90 proc. viso Merkurijaus paviršiaus ploto.

NASA mokslininkai tikisi, kad šio priartėjimo metu bus padaryta daugiau nei 1500 nuotraukų. Į Žemę perduoti paviršiaus atvaizdai padės užbaigti didelės raiškos Merkurijaus šiaurės pusrutulio nuotraukų mozaiką. Pirmą kartą MESSENGER buvo priartėjęs prie planetos 2008 m. sausį, antrą – 2008 m. spalį.

Kai 2011 m. kovą NASA zondas bus įvestas į orbitą aplink Merkurijų, planetos stebėjimai bus vykdomi ištisus metus. MESSENGER buvo paleistas 2004 m. rugpjūtį.

Šiame vaizdo siužete galima pamatyti pirmojo MESSENGER priartėjimo metu padarytas nuotraukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: